124    5    0  

Overspenningsvern, og for antenne? Evnt hvor kjøpe

 45     0
Hei!

Vurderer å kjøpe fin vern til stikkene i veggen, ser ut som det går mest av den typen med 6 uttak, litt skeptisk til å ha skjøteledninger med 6 uttak på, er ikke det brannfare å ha slikt for konstant bruk?
Hvis ikke så lurte jeg litt på og koble alt opp til denne https://www.komplett.no/product/839920/datautstyr/pc-tilbehoer/ups-overspenningsvern/overspenningsvern/apc-overspenningsvern

Evnt kjøpe en med tre uttak på og sikre dem 3 tingene man er mest redd for, men alt er koblet opp sammen med Internett ledninger fra ruter, som igjen er koblet til et modem som er koblet til en get antenne splitter i veggen.

Kan denne antennen gjøre skader hvis uhellet er ute, eller føre overspenning fra modem/ruter på tingene som har finvern ved strømbrudd osv?

Kunne tenkt meg en med 3 kontakter og en til antennen hvis det er nødvendig?
Kan ikke finne finvern som er kun til antennen?

Takker for svar.

HSt
   #2
 26 369     Lillestrøm kommune     0
Jeg hadde overspenningsvern på
ADSL linje en pluggbar enhet som også står i jordet stikk. Byttet til fiber der er det ingen slike problem

Hos foreldre var alt tilkoblet utstyr konvertert til noe svart svidde greier ved lynnedslag lenger opp i gaten, en del år siden nå
  (trådstarter)
   #3
 45     0
Ja skjønner, kunne tenkt meg et overspenningsvern på coaxen,  evnt er det jo bare å huske og plugge det av ved uvær, men greit å være sikker. 

Forslag til et greit et som kun går på coaxen slik at jeg ikke trenger kjøpe en sånn boks som er til alle mulige strømkilder?
HSt
   #4
 26 369     Lillestrøm kommune     0
Coax er fra TV da er jeg litt usikker, jeg satte enhet fra Elektroimportøren på ADSL linjen må ha vært RJ45 på denne
  (trådstarter)
   #5
 45     0
Ja det er en slik antenne sak fra GET som leverer internet inn i et modem.


Fikk kjøpt et fin vern med 3 stikker, vet du om det har noe betydning om jeg bruker slik smart wifi stikk på en av uttakene til fin vernet?

Er sånn wifi støpsel som gjør at jeg får slått av den enheten som står koblet til via mobilen, da det ikke er noe måte å slå av denne enheten på enda (chromecast ultra)
Blir nemlig 48 grader når den ikke er i bruk, og vil at den skal være slått av på natta, derfor var dette smart støpselet fra Clas olson en fin ting til bruket.

Men om den er "kompatibel" med sånn skjøte kontakt med fin vern ble jeg litt usikker på, skulle tro ikke det hadde noe betydning?