69    1    0  

Plassbehov teknisk rom

 13     0
Hei,
Er i sluttfasen av prosjektering av ny bolig, og har blitt litt bekymret for plassbehov på teknisk rom. Rørlegger har meldt behov for 4 løpemeter plass for sine installasjoner!!!
Innvendig takhøyde er 2837mm så regner med det er mulig å plassere en del installasjoner over hverandre? Føler håndverkerne ber om mer plass enn de har behov for.

Foreløpig liste over det som skal installeres: 
  • Varmepumpe Bosch Compress 7001i LWMF 12 (med tilbehør, fordelingsskap til vannbåren osv)

  • Sikringskap

  • Evt Varmtvannsbereder? (Usikker på om dette trengs)

  • Ventilasjon - Balansert ventilasjon fra Flexit (usikker på plassbehov)

  • Bokser til bredbånd/ethernetEr det en god ide å evt. flytte ventilasjon og sikringskap under trappen for å få større vaskerom?
Plassbehov teknisk rom -  - baldrus

   #1
 28     0
Sitter og tegner litt planløysning no (vil sikkert få kopla på ein arkitekt/byggingeniør for å lage detaljtegninger iløpet av neste år) og lurer på det samme. Du finner nokre anslag i en byggforsk artikkel angåande størrelse på teknisk rom, men hugser ikkje kva artikkel det var. Uansett trur eg dette var ganske generiske anslag so ville fått ein grov skisse av leverandøren for ventilasjon og eventuelt vannbåren varme på kva plass utstyret tar. Tenke og på at man kanskje vil måtte flytte litt på dette eller demontere det på plassen om det blir noke krøll med det og dimensjonere rommet deretter.

Ein ting eg absolutt vil anbefale er at du dropper å bruke det generelle tekniske rommet som koplingspunkt for alt av nettverksutstyr. Ofte blir det litt varmere og lite luftsirkulasjon i slike rom og sjølv om det er tvilsomt at det overstiger temperaturen som nettverksutstyret er laga for gir den auka temperaturen større risiko for feil på utstyret og kan og korte ned levetida ein del. Strømledninger og nettverkskabler (av kopper) liker heller ikkje og ligge parallelt i lengre strekk eller samlest rett ved sidan av kverandre. Strømledningene sine magnetfelt påvirker nettverkskablene og skaper bakgrunnsstøy i kabelen. Vi tenker slenge nettverksutstyret i ei innvendig bod som ellers skal brukast til oppbevaring og heller samle resten i et teknisk rom. Legger og opp nokre strategiske punkt for WiFi bokser litt skjult rundt om i huset i tilfelle eg trenger fleire aksesspunkt/rutere for å sikre god dekning.