86    0    0  

Spenningsvern

 149     0
Nå i sommer har hovedjordfeilbryteren slått ut hele tre ganger mens vi har vært på ferie, men heldigvis har det blitt oppdaget raskt og naboer har slått på strømmen innen få timer. (Skyltes en skjøyteledning som noen i heimen hadde lagt ut i hagen).

Noe av det første jeg nå skal gjøre etter ferien er å få fjernet hovedjordfeilbryter og sette inn jordfeilautomater der hvor dette mangler (skapet er pt litt mikset pga diverse oppussingsprosjekter og utbygginger).

I samme slengen så tenker jeg også å sette inne bedre overspenningsbeskyttelse. På loftet har vi en OTO Betterman V20-C 3-280. Denne kan kanskje betraktes som et hovedvern, selv om det enkelte steder beskrives som et mellomvern?

Spenningsvern - Screenshot 2021-07-31 at 14.42.51.png - Fjosepose

Når hovedjordfeilbryteren i sikringsboksen i kjelleren fjernes blir det god plass i skapet. Vil det ha noe for seg å også sette inn (enda) et mellomvern eller finvern der? Hva burde jeg i så fall sette inn der? Ser forøvrig i omtaler/beskrivelser at enkelte steder med lite overpenning så kan et mellomvern benyttes om hovedvern. Vi bor i Oslo.

(forøvrig, det blir en elektriker som skal utføre jobben)