197    6    0  

Stikkontakt - bryterledning

 39     0
Hei. 

Jeg hadde elektriker inne for å montere stikkontakt på veggboks. Han koblet til kontakten og gikk, men jeg målte etterpå at det ikke var strøm. Elektriker svarte at det var bare hans jobb å montere kontakten, ikke finne ut om det var strøm eller ikke. I og med at han allerede var gått fikk vi ikke undersøkt nærmere. 

I veggboks kommer det 2 kabler. 1 kabel med blå/brun/gul-grønn(n/l/j) og 1 kabel med blå/brun/gul-grønn/svart/grå. Sistnevnte er en kabel med grå isolasjon. 

Det er en annen åpen veggboks i samme rom som har tilsvarende 2 kabler. 

Det er ikke spenning mellom brun og blå, men det er spenning mellom blå+svart eller grå, brun+svart eller grå. Svart og grå er ellers brukt som bryterledere i huset, men disse veggboksene er plassert nede ved gulv så jeg syns det er merkelig om disse skulle vært brytere. Stikkontakt - bryterledning - IMG20221204115543.jpg - BWNBS

   #1
 5 794     Akershus     0
Aner ikke svaret på det du spør om, men det var en merkelig holdning fra elektriker... 100% uprofesjonell oppførsel.
Aldri vært borti tilsvarende.

Han målte vel om det var spenning før han begynte?

.Thag
  (trådstarter)
   #2
 39     0
Bestillingen var forsåvidt å montere kontakt, men jeg ville trodd det var rutine å måle før og etter montering. Spørsmålet jeg står igjen med er om det kan være noen use cases som jeg ikke har tenkt på med denne kombinasjonen. Ellers blir vel neste steg å få inn elektriker som kan måle kontinuitet og finne ut hvordan det er koblet sammen mellom boksene i rommet.
   #3
 5 489     OSLO     0
det kan ikke ha vært en elektrikers som var hos deg, er ikke mulig og komme med et sånt svada svar
om det var det, burde han vært omtrentlig anmeldt...

man forlater jo ALDRI en jobb uten og funksjons-teste det du har gjort??
står jo også som et punkt isluttkontroll skjema, "er anlegget funksjons testet?"her skal han komme tilbake, uten at du skal betale en krone, og rydde opp i dette.
det SKAL virke når man forlater en jobb
   #4
 23 618     Akershus     0
Enig. Her var oppdraget å skru opp en kontakt, ikke pynt på veggen. Utrolig hva enkelte kan mene? En viktig reklamekanal er rykte. Et firma som har rykte på seg for å være skvær og ordne opp har sjelden noe problem med å få seg jobber. 
Signatur
   #5
 18     Asker     0
Først og fremst er dette en pussig måte for elektriker å håndtere uforutsette utfordringer på. I første omgang bør man kanskje prøve å spille på dette for å møte medgjørlighet.

Rent konkret er arbeidet brudd på paragraf 12 i forskrift om elektriske lavspenningsanlegg (som går på sluttkontroll og dokumentering), og trolig også paragraf 10 i forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg (som går på planlegging av arbeidet).

Hadde sistnevnte blitt fulgt ville det blitt avdekket at det ikke var mulig å tilkoble stikkontakt som forutsatt, og arbeidet dermed blitt avbrutt til man fikk planlagt tilfredsstillende fremgangsmåte.
HSt
   #6
 33 943     Lillestrøm kommune     0
Hørte om elektriker som ga beskjed om at varmekabler på bad var defekt så det var bare å hugge opp det nylagte gulvet

Når min bekjent var innom leiligheten oppdaget han at elektriker hadde glemt å koble til varmekablene derfor virket de ikke

Det må være samme elektriker TS hadde på besøk, selvfølgelig sjekker de jobben de har gjort før de går så dette er reklamasjon