94    1    0  

Utvendig solskjerming / Legge opp tomme bokser/rør

 11     0
Hei,

Vi skal bygge ny hytte, og det er ennå uavklart om/når vi skal ha utvendig solskjerming. Mens veggene står åpne så tenkte jeg at det var en ide og legge opp tomme rør slik at elektriker kan bruke dette hvis solskjerming blir aktuelt i fremtiden.

Ideen: 

Tomt rør til alle vinduer som avsluttes i et øvre hjørnet av vindu på yttervegg i egnet boks (eks. denne). Spørsmålet er jo hvor jeg skal trekke rørene innendørs. 

Kan jeg sette opp en koblingsboks med stenderfeste under eks. en annen bryter og avslutte det tomme røret der? Tanken er da at elektriker kan hente strøm fra overliggende boks og så sette inn og koble egnet bryter i den tomme boksen jeg har satt opp.

Tilleggsspørsmålet er da om jeg kan kle igjen denne tomme boksen med et tomt rør koblet til? Den vil ligge rett under en annen bryter, men i og med at det ikke er noen ledninger i boksen vil det da gå fint å kle den igjen så får heller elektriker borre den frem med hullkopp hvis det blir aktuelt. 

   #1
 3 042     Asker     0
Jeg fikk Elektrikker til kun å legge strøm. I boksen ute har jeg en z-wave modul som styrer det hele. Da kan jeg velge en på-vegg bryter inne, som ikke krever boks, og styre derfra eller mobil. Alternativt kjøper du screen med RTS motor, som gir samme resultat, men med Somfy sin smarthus som hub.

Viktigste er bare strøm. Boksen bør bli stående etterpå for å sikre at det blir vanntett. Evt velg den i sort eller mal den ut fra hytten sin farge
Signatur