9,657    19    0  

Bygge en el-kasett på egen hånd

 114     0
Jeg vil gjerne forsøke å bygge en el-kasett selv.

Noen som vet hvor jeg kan få kjøpt de delene jeg trenger til å bygge en slik.

Fint om noen hadde tegninger osv også.

Hvor mange liter bør en slik hjemmesnekra  elkasett romme.

Finnes det noen egnede beholder man lett kan omgjøre til en elkasett. Feks en gammel mindre varmtvannsbereder eller lignende


   #1
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Hvis du har alle de spørsmålene så bør du kanskje ikke bygge deg en el-kasset.

Hva tenker du skal styre kolben? Og hvis det blir for varmt? Sirkulasjonen stanser?

Du kan brenne ned kåken din.........
   #4
 1,126     Østfold     0

Hvis du har alle de spørsmålene så bør du kanskje ikke bygge deg en el-kasset.

Hva tenker du skal styre kolben? Og hvis det blir for varmt? Sirkulasjonen stanser?

Du kan brenne ned kåken din.........


Det var da svært så arrogant. Slik arroganse er svært utbredt på forumet.

Takket være sånne som deg er norge nå snart det mest gjennomregulerte samfunn som fins.
Fra juli 2010 må du nå sende ut nabovarsel for å skifte fliser på badet ditt.

Jeg har en koksfyr fra 1964. Om jeg stenger begge vannkraner på denne og fyrer opp, så sprenges kanskje huset av grunnmuren, hva vet jeg. Skikkelig skummelt. Slike feller burde være forbudt, ikke sant?

Jeg har også en el-kolbe som står ved siden av.
Denne er et isolert metallrør med ca 1,5 tomme diameter og nesten en meter høyde og 3 x 5 kW elementer.

Denne har ikke termostat. Termostaten står på røret som kommer ut på toppen og er en enkel mekanisk sak som sikkert fins hos f.eks elfa.se.

Jeg vil tro at med et stålrør og en eller to bil motorvarme-elementer som du setter inn langs siden så har du en effektiv kolbe. Sjansen for brann i dette er liten. Elfa-bilvarmesystemer er enkle å bruke med ferdige kabler og styringer. Husk overtrykksventil på systemet. Det får du hos rørleggeren.

MVH,
Shrek
   #5
 5,725     0
Kan nevne at ferdigkjøpte el. kasetter har sikkerhetstermostat i tillegg til termostat som styrer el. kolben. Skal ein bygge det sjølv må det gjerast skikkelig, å kun ha ein termostat på eit slikt anlegg hadde iallefall ikkje eg våga.
Ein varmvannsbereder som nevnt annet sted kan være eit godt utgangspunkt da desse har to termostater og hvis styretermostaten kan stilles langt nok ned,  40ºC kan være eit utgangspunkt.
Og sikkerhetsventil som nevnt må stilles ned til rundt 2 bar, og ekspansjonstank/kar må være dimensjonert til volumet.
   #6
 2,172     Oslo     0

Jeg vil gjerne forsøke å bygge en el-kasett selv.

Noen som vet hvor jeg kan få kjøpt de delene jeg trenger til å bygge en slik.Vil anbefale deg å starte med en varmtvannsbereder. Da får du et godt utgangspunkt.
Disse får du gratis eller til en liten pengesum på finn.no
   #7
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Det kan oppfattes arrogant, det jeg skrev.

Men jeg har utvilsomt et godt poeng.

Jeg kunne også veid hvert eneste ord ytterste forsiktighet, slik at alle oppfattet poenget og gledet seg videre i livet. Men jeg er ikke mor.

Jeg mener at man være handy og forstå konsekvenser av et slikt prosjekt. Oppvarming av vann er faktisk ikke noe å spøke med. Får du vannsøl på deg som holder kokepunket, renner huden din av. Har vært vitne til det og det ble sykebil og hele den visen.

Det blir bare for dumt å få kjeft fordi jeg viser ansvar. Jeg er ingen regelrytter, men ansvar og konsekvenser er noe voksne mennesker må tenke på.

   #8
 4,110     Akershus (Follo)     0

Det blir bare for dumt å få kjeft fordi jeg viser ansvar. Jeg er ingen regelrytter, men ansvar og konsekvenser er noe voksne mennesker må tenke på.

Da melder jeg meg som for dum! Du kunne jo ganske enkelt latt være å svare. Det er faktisk farlig å leve, ingen har ennå overlevd!

Alternativt kunne du kommet med et positivt bidrag som f.eks. hva må han tenke på for å oppnå en sikker løsning. Han har da vett til å spørre. De "farligste hjemmemekkerene" er de som ikke har vett til å spørre.

Skulle jeg lage en slik ville jeg brukt termostat pluss temperatursikring. Det er viktig at begge kan registrere vannets temperatur, så plasseringen og god varmeoverføring for disse er viktig.

Jeg ville også inkludert en trykkvakt dersom det er snakk om et lukket anlegg, selv om det har ekspansjonskammer. Om det inneholder vann med temperatur over kokepunktet kan det medføre at alt vannet går over i dampform om en sveis eller kopling ryker. Da snakker vi om store mengder damp av selv et lite volum med vann. For å unngå en slik "utblåsning" trenger du de nevnte sikkerhetsinretninger.

En varmtvannstank er et utmerket startpunkt. Jeg har faktisk selv tenkt å bruke en slik. Den har termostat, temperatursikring og overtrykkssikring. Den siste sitter utvendig montert, pass på å inkludere den i anlegget. En varmtvannstank passer seg selv om sirkulasjonen stopper. Den er jo beregnet på slik drift. Pass på at du ikke setter spenning på tank med for lite vann i og at du ikke stopper vannets mulighet for å ekspandere. I vanlig (sikker) drift er det forutsatt at dette er i orden. Husk også å jorde tanken godt, det hender elementet feiler og legger en fase til selve tanken.

Signatur