12 859    5    0  

Bypass - hvordan fungerer den?

 19 914     Akershus     0
Kan noen forklare meg hvordan bypass i en shuntgruppe fungerer? OK, den skal sikre at det alltid går litt vann slik at turvanntermostaten fungerer riktig selv om alle sløyfene stenges. Bypass med en innebygget trykkventil kan jeg da forstå, men der hvor den bare er et kort rør? Blir ikke dette en kortslutning slik at det ikke blir noe vann til de sløyfene som ønsker vann?
Signatur

taz
   #1
 3 840     Haugesund     0
Du har egentlig forstått systemet, men vann vil alltid ta minste motstands veg. Siden røret da har en forsåvidt liten diameter, og har "trykkregulering" vil det da heller velge sløyfene enn by-passen. Fordi trykket i disse fortsatt vil være lavere.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 19 914     Akershus     0
Det jeg ikke får med meg er hvorfor motstanden i sløyfene er mindre enn i et rør på 10cm og med en diameter på 10-15mm. Det forestiller jeg meg som en nær kortslutning og mesteparten av vannet burde gå i bypass? Er det en struping i disse rørene?
Signatur
   #3
 5 113     0
Det er struping i bypassen ja,
eller ein trykkventil slik du skriver som åpner nå de andre sløyfene er stengt, først da er trykket høgt nok.
   #4
 130     Møre     0
Når man skal legge opp vannbåren gulvvarme oppvarmet med elkasset, er det da vanlig å la ei sløyfe være bypass? Feks sløyfen til badet?
taz
   #5
 3 840     Haugesund     0
Nei har du en sløyfe som alltid er åpen, trenger du ikke by-pass.
Har du en statisk shunt, og regulering på alle sløyfer. Trenger du by-pass.
I de fleste VP er det turtallstyrt pumpe, da blir det ikke noe "problem".
Signatur