#12
 1,292     Ålesund     0
Du finner jo knapt noen dyrere måte å varme opp huset på enn vannbåren varme der vannet blir varmet opp av en el-kasett eller dobbelmantlet bereder.. ::)
hmk
   #13
 311     0

Du finner jo knapt noen dyrere måte å varme opp huset på enn vannbåren varme der vannet blir varmet opp av en el-kasett eller dobbelmantlet bereder.. ::)


det er vel ikke det vi diskuterer i denne tråden,
har du ikke noe å tilføye så lar du være
   #14
 1,292     Ålesund     0
Er nok av de som fortsatt tror at vannbåren varme er billigere enn f.eks varmekabler og varmeovner, uansett hva man varmer vannet med.. Synes så absolutt det bør nevnes i en slik diskusjon!
Tom
   #15
 1,545     Sørlandet     0
Om man varmer vann som i sin tur varmer huset eller om man putter strømmen i panelovner direkte, er vel ett fett? Eneste forskjell jeg kan se er en sirkulasjonspumpe som bruker 50W. En elkassett er en liten sak uten særlig varmetap. Og varmetapet? Det er jo ikke tap hvis det uansett varmer et rom som skal varmes uansett.

Om det er ingen forskjell i kostnad, blir det likevel en formidabel forskjell i komfort. Ingenting slår gulvarme basert på vannvarme. Her kan man dekke til med tepper noen steder og intet andre steder. Vannvarmen avgir varme bare der det er kaldt. Elkabler avgir like mye varme over alt uansett hvor kaldt eller varmt det var der fra før. Da får man grilltemperatur under parketten som har salongteppe.

Radiatorer i stedet? Behagelig varme uten å brenne støv eller små barn og i tillegg null brannfare.

Til trådstarter:
En vanlig bereder til tappevann, samt en el-kassett til den vannbårne varmen slik som det er blitt gitt råd om er absolutt det greieste. Glem dobbeltmantlet bereder. En del systemer har det, men da er det et komplett anlegg med styringsystem og vekselventil for oppvarming av tappevannet.
Signatur
   #16
 1,292     Ålesund     0
Der blir noe varmetap i en el-kjel, sånn er det bare.. En bruker også mere strøm om en må varme opp vannet før det varmer huset, i stedet for at en varmer huset direkte med varmeovner/varmekabler. Derfor vil det aldri lønne seg om man skal ha vannbåren varme, og har tenkt å basere seg på å varme opp vannet med en el-kjel, og aldri f.eks skifte til en luft/vann varmepumpe (eller hva man så måtte ønske).. Det er jo DA det begynner å bli noe å spare på vannbåren varme. Hvis ikke en gjør det, så kan en jo like godt legge selvregulerende varmekabler i hele huset. De griller ikke parketten om der er et teppe oppå, sånn som vanlige varmekabler gjør.
Men for all del, bare tro at det går mindre strøm med en el-kjel du, det bare fremhever poenget mitt om at mange fortsatt tror det er slik det ;D
   #17
 1,292     Ålesund     0
Og forresten; jeg skriver ikke dette fordi jeg er elektriker, og ikke vil at folk skal velge vannbåren varme foran varmekabler. Jeg er ikke ute etter å selge noen varmekabler, rett og slett fordi jeg ikke liker å legge varmekabler! Det er tungt og kjedelig, og det er mye morsommere å koble til en el-kjel :D
Jeg synes bare at folk bør vite litt før de kjøper noe, og er egentlig litt forundret over hvor gode selgere rørleggerne har vert, som har klart å få folk til å tro at vannbåren varme lønner seg, uansett hva man varmer vannet med.
Hva som lønner seg å varme vannet med, er ikke jeg rette til å svare på, men det er i alle fall ikke el-kjel som er lønnsom. Det varierer forresten veldig med klimaet i landsdelen man bor i hva som lønner seg også, så her kan man få mange fasit-svar  Wink

   #18
 22,342     Akershus     0

Der blir noe varmetap i en el-kjel, sånn er det bare.. En bruker også mere strøm om en må varme opp vannet før det varmer huset, i stedet for at en varmer huset direkte med varmeovner/varmekabler. Derfor vil det aldri lønne seg om man skal ha vannbåren varme, og har tenkt å basere seg på å varme opp vannet med en el-kjel, og aldri f.eks skifte til en luft/vann varmepumpe (eller hva man så måtte ønske)
Hvorfor blir det så mye tap? Varmen tapes i huset så spillvarmen varmer huset.

Gulvvarme har den fordelen at man får jevnere varme i rommet og at det oppleves varmere enn det er. Ulempen kan være et høyere varmetap fra gulvet.
   #19
 22,342     Akershus     0

Jeg er ikke ute etter å selge noen varmekabler, rett og slett fordi jeg ikke liker å legge varmekabler! Det er tungt og kjedelig, og det er mye morsommere å koble til en el-kjel :D
Jeg synes bare at folk bør vite litt før de kjøper noe, og er egentlig litt forundret over hvor gode selgere rørleggerne har vert, som har klart å få folk til å tro at vannbåren varme lønner seg, uansett hva man varmer vannet med.
Vannbåren varme har såpass store fordeler fremfor varmekabler når arealet er stort nok. Du kan bytte energikilde og du kan legge det selv. Med kabler er du låst og en el-installatør vil ikke la deg gjøre noe selv.

Jeg synes det er mye som er verre enn å legge varmekabler, kjedlig tja, men noe særlig tungt er det vel ikke.
   #20
 1,292     Ålesund     0
Jeg har ikke sagt at vannbåren varme ikke lønner seg, jeg mener bare at man må tenke over hva man varmer vannet med. Hvis man skal bruke en el-kjel, så går det mere strøm enn med direkte elektrisk oppvarming. En el-kjel står gjerne på en bod i kjelleren som man ikke hadde varmet opp ellers, og der er det gjerne samme temperaturen som på sløyfetemperaturen, hvis ikke døren står åpen. De fleste vil gjerne ha den åpen, men det er fortsatt varmere enn ellers i huset, og det er et rom som ikke hadde blitt varmet opp om man hadde hatt direkte elektrisk oppvarming, uten vann. Merker at ingen tror meg, så nå gidder jeg ikke diskutere mere :D
Hele poenget mitt var at man må bruke noe annet å varme vannet med!

Og varmekabler er tunge om man skal legge mange. Skal man legge en hel dag, så er vannrørene i plast mye lettere enn varmekablene som er av bly og kobber  Wink