9,794
18
0
El-kassett eller VVB
23
0
Hei
Vi har nå lagt 3 soner som er totalt 50m2 med rør til vannbåren varme i 1 etg, men lurer på om vi kan ha noe å spare ved å bruke en VVB til dette.
Gulvet skal ikke være hovedkilden til oppvarming, men kun komfort så det ikke blir så beinkaldt.
Holder det da med en standard vvb på ca 120Liter, eller lønner det seg å kjøpe en liten El-kassett ?
Vil og nevne at vi planlegger å utvide til 2 etg som er 30m2 om et par år.
Mvh Elefanten
Vi har nå lagt 3 soner som er totalt 50m2 med rør til vannbåren varme i 1 etg, men lurer på om vi kan ha noe å spare ved å bruke en VVB til dette.
Gulvet skal ikke være hovedkilden til oppvarming, men kun komfort så det ikke blir så beinkaldt.
Holder det da med en standard vvb på ca 120Liter, eller lønner det seg å kjøpe en liten El-kassett ?
Vil og nevne at vi planlegger å utvide til 2 etg som er 30m2 om et par år.
Mvh Elefanten
Men har du en vvb liggende, så ville jeg brukt den. Kolben kan du bytte til ønsket effektbehov. Kolben koster 200kr på eBay og sikkert 2000kr i Norge siden rørleggere liker å gange prisene med 4-10, pluss moms da selvfølgelig hvis du ikke himler med øynene først.
Elkasset får du kjøpt rundt om, vet om et firma nordpå som selger "elkassetter" som ser ut som en del fra en russisk ubåt til blodpris, samt at privatpersoner ikke får kjøpe direkte. Så styr unna Arne Bergli AS
Takk for svar, ja jeg har en gammel vvb ifra 1970 tallet som ikke har en fungerende kolbe, hvilken kolbe (hvor mange kW) vil være mest optimal i mitt tilfelle. Holder det med 1 kW kolbe ?
den gamle vvb'en er etterisolert.
Hvor lett er det å finne et element på Ebay som passer til en bereder i Norge?
Tommegjenger i usa også..
Har funnet flere som er brukenes, samt det er mulig å velge spenningsnivå.
Jeg antar at trådstarter mener han kan kjøre vann fra varmtvannstanken direkte ut på varmeanlegget og benytte dette til oppvarming. Har jeg forstått riktig?
I såfall er det et par ting jeg vil kommentere. En varmtvannsbeholder inneholder varmt vann til dusjing, vasking og forbruksvann generelt. Det vil si at det er utsatt for legionella og må kjøres opp til minst 70 grader med jevne mellomrom. Varmtvannsberedere har vann på over 50 grader C hos de aller aller fleste.
Om du kjører dette vannet rett ut så vil du få alt for varmt vann ut på systemet. Har du fliser vil vannet varme flisne til over behagelig temperatur og for å unnga for varmt i rommet må gjennomstrømmingen settes så lav at det knapt kommer vann ut i sløyfene og det kun er på starten av sløyfa det er varme, og der er det for varmt.
Har du parkett så tåler ikke parketten at du kjører vann på over 30 max 35 grader ut på sløyfene. Det er langt under temperaturen på varmtvannsberedere.
Det vil si at du må sette opp en ventil som blander vannet fra varmtvannsberederen med kaldt vann før det går ut på sløyfene. Dermed får du mer vann inn i systemet enn du har bruk for og det må spyles varmt vann i sluket i andre enden. Det er lite økonomisk.
Med en varmekolbe og et lukket system for det som sirkulerer i sløyfene kan du bruke varmekolben til å varme vannet som sirkulerer nøyaktig til ønsket temperatur.
Hvordan har du planlagt å varme opp og sirkulere vannet i varmesløyfene dine? Det er jeg usikker på og lurer på?? Eller tenker du å bruke vvb kun til vannet som skal sirkulere som en erstatning til en varmekolbe? Husk at en varmekolbe kan du faktisk sveise selv for noen hundrelapper, det ligger en tråd om det på forumet.
Jeg tenkte kun å bruke vvb til vannet som skal sirkulere som en erstatning til en varmekolbe.
når jeg nevnte varmekolben så mente jeg det gamle elementet som står i min gamle vvb som må byttes ut, tipper dette er på 2kW.
Siden vi ikke skal bruke dette til primær oppvarming så følte jeg en EL-kassett på 4,5 - 6 kW blir mer en jeg trenger og at jeg kan i mitt tilfelle spare litt ved å bruke en vvb.
Jeg har en egen vvb som vi bruker til dysj / tappevann.
Det skulle det ikke være noe i veien for og den vvb skulle kunne fungere som varmeelement på en grei måte så vidt jeg kan forstå. Jeg har et oppsett med samme teoretiske konstruksjon
Om du ser på denne nettsiden så ser du systemer hvor det er to tanker på samme måte som du tenker.http://www.ener.no/hXGXzSMljKW9.11.idium jeg har et system som tilsvarer system 4 men uten utedelen, dvs varmepumpa. Det kan jeg koble på når jeg finner behov eller inntjeningsmulighet.
Så kan man slltid endre og justere litt på de ulike løsningene. Og dersom det ikke skal være hovedvarmekilden er det ikke så mye effekt som skal til. Jeg har en 7 kW varmekolbe og det holdt til å varme opp en bolig på 290 kvm, som eneste varmekilde, sist vinter på østlandet. Uten problem. Boligen har en B energimerking. Men i garasjen er det kun en isolert port så der lekker nok mye av varmen ut.
Du må uansett ha en rørlegger til å koble sammen systemet for deg så da får du en siste kontroll på opplegget der. Men det burde fungere greit slik du skisserer det.
Da skal jeg sjekke med en lokal rørlegger.
Mvh Elefanten