4,019    2    0  

El kassett og varmepumpe

 1     Vestfold     0
Hei!
Jeg har en oljefyr fra 1971 med lav virkningsgrad. Trolig synger den på siste verset. Har vært i kontakt med diverse leverandører av VP og det anbefales et luft/vann system. Det er greit. Problemet er at ingen kan garantere at anlegget vil fungere tilfredstillende fordi radiatorene er for nye (for små radiatorer og for tynne rør). Synes det er litt dyrt med et eksperiment til minst 100.000,- uten noen garanti. Hva er da alternativet?
Har tenkt på el-kassett eventuelt sammen med en luft/luft VP. Er det noen som har erfaring med bruk av kun el-kassett (kostnader kjøp/installasjon og bruk) eventuelt også i kombinasjon med luft/luft VP. Er det helt på trynet?

   #1
 3,573     buskerud     0
åh, samme bedritne situasjon som jeg har hatt. Syns det virker som alpha innotec sine som gir opp til 65 grader kan funke.  Hvis du trenger å shunte 65-70 grader vil den nok bruke litt strøm  når det er kaldt.

Sjekk baltazar sine tråder på forumet, han virker rimelig fornøyd med sitt anlegg.

Mine klarte seg somregel på 60-65 grader, men lite futt under 55.... noe som gjorde at jeg egentlig aldri vurderte luft vann vp til de summene pga. tilstanden på resten. 

  Uansett gjør ditt beste for å være sikker på hva du gjør. Hvis du sjekker mine tråder kan du se det lille helvete jeg har hatt.  Jeg satt inn luft luft og tatt ut alt. Jeg føler nå at det var litt drastisk og kanskej en tabbe akkurat nå om dagen, men kona var bare lei mekk og drit.  Jeg ville spare penger, hun vil ha mindre mekk, utlufting av radiatorer, generelt mindre pes...  Hun tvang det ut så fort varmpumpa hang på veggen og tok over. 

Mitt tilfelle var det gikk en del olje, men at alle raddiser var slitne, en type man ikke kunne  sette på termostater enkelt.  . Blanding av stål messing og kobber og altfor tynne rør... hadde varmetap på ca 10 grader på enkelte strekk.. Noe himkok uten like.  Var fortsatt hardt å kaste det ut... har jo funka ::)

Erfaringen min er at el kolber er svinedyrt til slikt anlegg. 

ER anlegget derimot pent, ville jeg ikke kastet det ut iallefall, jeg gjorde som sagt det, selv om det var stygt osv så angrer jeg litt.

  Pelletkjele er jo noe som iallefall vil funke...


   #2
 846     Gran     0
Hei.

Leverer ikke varmepumper.
Hvis du i dag ikke vet hva du skal velge kan du montere en akkumlatortank med el kolbe. da kan du sette på alle altarnativer senere.

En fra oss skal ned til vestfold på onsdag for befaring og opplæring av ny representant.
Da har vi mulighet for å ta en befaring hos deg.