7,187    13    0  

Elkasset til vannbåren varme på kun et lite badegulv

 3,573     buskerud     0
Har et bad på ca6m2  som jeg tidligere har varmet gulvet via fyranlegget, men det rives nå ut, pga div grunner. Men vil gjerne ha gulvarme der fortsatt istedenfor å sette opp stråle oven eller panelovn...

Noen som har erfaringer  med elkasset?  Tenkte å kjøpe et rimelig system brukt eller av f.eks arnebergli as, 

Hvordan er strømforbruket hvis jeg kun har dette til  å varme noen liter vann til et badegulv? Om det blir ca. det samme som varmekabler?

Bør strupe el kolben ned til 2kwh, eller om det går for det samme  (varme opp fortere med 6kwh, og dermed bruke kortere tid.)

Lurer på om det er noen der ute som har el kasset for vannbåren gulvarme, og som om sommeren bare har varme på kursene til badet.... som har noen ide om hvor mye strøm et sånt system trekker?

ER villig til å betale litt for gulvvarme, og tanken på at kjeller badet ved siden av fyrromet skal en dag pusses opp, vil jeg iallefall tjene systemet  bare med  muligheten til å legge vann varme isteden for å få en elektriker til å legge varmekabler der når den dag kommer..

Har el kolber  i fyrkjelen nå (som forsvinner om noen uker) , men får ikke en bra test på strømforbruk der, der er det  for mye vann som trengs å varmes opp, ergo masse  svinn... til å bli et saklig test.


mao...Er et lite  vannbårent system et bra alternativ til varmekabler på bad?
   #1
 1,292     Ålesund     0
Skal en ha vannbåren varme må en varme vannet med noe annet enn en elkassett for å få det billigere enn varmekabler. Det nok ikke rare forskjellen, men det bruker i alle fall ikke mindre strøm Wink
  (trådstarter)
   #2
 3,573     buskerud     0
Enig der, er  villig til å betale litt for gulvarmen, det veies opp av de kwh jeg sparer på luft/luft pumpa som nå har fyra for 8-12kwh i døgnet kontra 10-15liter  olje;-)

Men badet er 4 år gammelt, så legge et lag med nye varmekabler, pluss nye fliser og membran, vil koste laaangt mere enn lite vannvarme system(har nesten alt jeg trenger fra det gamle fyr anlegget så det blir bare noe tusen lapper )  Men hvis det blir så dyrt å bruke at det ikke er verd det, kan jeg like godt sette inn en 500watts stråle ovn og grille hodet istedet;-)


HVa ca drar varmekabler i døgnet på et bad, noen som vet? Personlig er jeg strålende fornøyd bare jeg bruker ca  500w timen...
   #3
 1,292     Ålesund     0
Er ikke så enkelt å si hvor mye de drar.. Er avhengig av hvor mye isolasjon det er i vegger, tak og gulv, hvor godt ventilert rommet er, hvor stort det er, hvilken temperatur det står på osv.. Umulig å si ;D
  (trådstarter)
   #4
 3,573     buskerud     0
Vel fra el kasseten blir det ca 7meter isloerte pex rør i lagt pent og skjulet  i en kabel kanal   av den typen man legget strømkabler i....

Huset har 10 cm isolasjon fra 73.. og jeg tenker jeg må ha 50 grader i gulvet om vinteren for grei varme der... (tykk betong)

som sagt, trenger ikke å være billigst, vil bare ikke gå  på en smell og bruke 50 kwh i døgnet på å fyre et badegulv...  ;D  greit å høre før jeg bruker penger på det
   #7
 123     0
Rommet har tilnærmet samme energibehov om du bruker vannbåren varme eller varmekabler. Vannbåren varme vil medføre litt varmetap fra "el-kjelen" og i rørstrekket. Dette får du muligens "nytte" av i fyringssesongen, hvis dette er rom som uansett skal varmes opp. Utenom fyringssesongen er dette rent tap, så ville sørget for å få et godt isolert anlegg. Men jeg vil tro regulering vil være riktig her.
(Kjører du 50 grader året rundt klarer du nok å svi av noen ekstra kWh)

Ellers er det vel også et lite tap ifm. sirkulasjonspumpe, men blir vel ikke så mye hvis pumpa ikke er overdimensjonert...

hmk
   #8
 311     0

sirkulasjonspumpen medfører ikke vesentlig tap, da meste av varmen som kommer fra motoren vil gå over til vannet.

10cm isolasjon og dårlig vindsperre 73mod, 24-26C rom temp
ca 60-80w/m2 ved -20C

bare å kjør med fast temp, termostat på veggen som kobler inn/ut elementet.
   #9
 123     0

Mye av varmen fra motoren vil vel gå over i omgivelsene også... Men jeg tenkte først og fremst på bevegelsesenergien i vannet, det blir vel dårlig med varme av denne. Derav litt tap i forhold til varmekabler. Spesielt hvis pumpa er større enn den må være.

Vil vel kanskje få litt svingninger i temperatur i lufta og på gulvet pga. treghet i systemet...

På større anlegg er det STORE besparelser ved å regulere temperaturen på turvannet ift. varmebehovet. Om det gjør store utslag her vet jeg ikke, men varmetapet i rørstrekk og fra kjelen er i hvertfall avhengig av hvilken temperatur anlegget kjører på.
   #10
 22,342     Akershus     0

Mye av varmen fra motoren vil vel gå over i omgivelsene også...
Så lenge pumpen er i huset så blir varmen i huset.
Men jeg tenkte først og fremst på bevegelsesenergien i vannet, det blir vel dårlig med varme av denne. Derav litt tap i forhold til varmekabler.
Skjønner ikke hva du tenker på, men vannet som roterer i rørene møter friksjon og det blir varme.