7,567    8    2  

Fra oljefyr til elektrisk oppvarming av vann og gulv

 182     Tomter     0
Skal fjerne oljefyrn og trenger da en løsning som kan varme gulvet i kjelleretasjen og tappevann elektrisk. Hva slags muligheter finnes det og hvor mye må jeg regne med å bruke?

Takk for alle evt svar Smile

   #1
 217     Asker     0
Jeg ville vurdert å beholde oljefyren men bruke den med bioolje som spisslast, alternativt pellet som er ca. halve prisen av strøm og olje. Så kanskje koblet på en elkasett eller luft/vann varmepumpe på returledning fra radiatorer. Prisen for å koble om til kun elkassett er nok det rimeligste, tipper 20 tusen ferdig installert.
Tenk også på at en oljefyr ofte gir en god,  tørr og ventilert kjeller.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 182     Tomter     1
Oljefyren skal vekk. Er såpass gammel at jeg frykter ting begynner å ryke snart uansett.

Har fått pris på fjerning av fyren, samt installasjon av 6kw elkassett til kun gulvvarme (ca 80kvm) og en 200 liters vvb til tappevann. Dette skulle rørlegger ha 38.000 for ferdig installert og med mva.

Første tilbudet jeg fikk var fjerning av fyr og installasjon av dobbeltmantlet bereder til varming av gulv og tappevann. Dette kom på 68.000. Da er muligheten til stede for å etterinstallere varmepumpe, men jeg vet ikke hvor lang tid dette tar å tjene inn? En elkassett kan jeg skru av når jeg ikke trenger gulvvarme.
   #3
 886     Østfold     0
38 tusen synes jeg ikke hørtes veldig dyrt ut hvis det inkluderer el-arbeid.

Til sammenligning fikk jeg en gang tilbud på ca 10 000 på å fjerne oljefyr. Hvor mye dette koster kommer selvfølgelig an på hvor mye jobb det er. Hos meg er det en del jobb.
Fikk montert en el-kassett for et par år siden og den kom på 22 500 fra rørlegger + ca 10 000 i el-arbeid fra eletriker.
   #4
 24,542     Akershus     0
Du burde forsøke å finne ut hva du ønsker på sikt. Ellers kan du fort ende opp med at du betaler ffor unødig deler og arbeide. Eks: elektrikker to ganger, ut med vvb fordi vp har integrert osv.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 182     Tomter     1
Hva jeg ønsker på sikt er litt vanskelig, det er økonomien pr nå som avgjør da jeg må bytte det elektriske i tillegg.

El-arbeid kommer for seg, men det er mye mer enn kun opplegg til kassett og vvb som skal fikses :)

I tilleg får jeg støtte fra Enova til å rørleggerarbeidet, så synes tilbudet er fristende Smile
   #6
 217     Asker     0
Jeg tror ikke du får støtte til å fjerne oljefyr med mindre du installerer LV varmepumpe, bergvarme eller pelletskjel.
Som KjellG skriver, går du for elkassett og en standard bereder risikerer du å kaste bereder ut om få år hvis du tenker på varmepumpe eller annet.
Jeg har vært på en rekke befaringer hvor kunden velger rimeligst løsning, det er en standard elektrisk bereder er ganske så ny. Denne må hives ut når kunden ber om varmepumpe eller biokjel.
Les innlegg om Jula sin varmepumpe og se om dette kan være noe sammen med en dobbelmantlet bereder. Man kan også kombinere pelletskjel/varmepumpe til en dobbelmantlet bereder, det koster, men da får du fleksibilitet og komfort.
Signatur
   #7
 3,573     buskerud     0
Investeri en bra l/v eller bergvarme pumpe først som sist... Mellomløsning på el, er egentlig bare en mellomutgift og taps prosjekt.

Pelle fikk med seg hvor lite fornøyd jeg var med å plukke ned snlegget mitt..,

Det ble til at jeg la gulvarme i nesten hele huset, men det optimale økonmoisk hadde vært å beholdt halvparten av det gamle og kun lagt gulvarme i kjellern der radiator løsningen var skrot.

Kjenner en som har omtrent likt hus, og radiator opplegg i nabolaget. Han satt inn bergvarme . Ivt greenline som leverer opptil 65 grader, og trengte faktisk ikke bytte en eneste radiator..

Gikk fra 3000 liter olje i året, til å bruke ca 8ooo kwh på varme og varmtvann... Pluss noe ved i peisen for at han sydfranske kone kunne ha 28 grader i stua på de kaldeste dagene( helt for jævlig varmt der)


Bidda her på forumet har også gjordt dette med suksess...

Jeg har elkasset, det koster ikke allverden å bruke, siden den kun skal kjøre gulvarme på ca 40 grader..

Men hadde 2x6kwh kolber i fyrkjelen før, og det gikk sinnsvakt mye strøm for å holde 60-80 grader i radiatorerene... Faktisk så mye st det ble langt billigere med dyr olje...

Så fyre radiatorer på strøm er ikke noen god løsning...