#11
 19 555     Akershus     0
Varmetapet fra bereder/elkassett er så lite at det ser vi bort fra. Da bruker de akkurat like mye - rommene skal tilføres akkurat like mye varme.

Dobbelmantlet bereder synes mest å ha en funksjon sammen med en VP som kjører i av/på-modus og en trenger mer varmekapasitet. (Større vannvolum).
Signatur

  (trådstarter)
   #13
 6     0
Noen formening om hva jeg kan forvente prismessig på installasjon av dobbeltmantlet bereder vs el kassett da?
   #14
 5 061     0
Ein el. kassett koster fra 5000,- og oppover + installasjon. Regner da med du har varmtvannsbreder, viss ikkje kjem den i tillegg.
Ein Oso/Høiax får ein vel for fra 17500,- + installasjon.

Installasjonsmessig vert det mykje det same for begge alternativ.
I tillegg må du for for begge alternativ ha sirk. pumpe, ekspansjonstank, fordelere etc. , dette ligger på fra 5000 og oppover. Regner med du har styring på radiatoreneovene dine eller skal dette styres med ein ny romtermostat?
  (trådstarter)
   #15
 6     0
Regner med jeg skal klare holde kontroll på ovnene ja. Er bare i kalde perioder jeg har behov for litt ekstra varme fra de Smile
   #16
 3 534     buskerud     0
Gammel tråd, men er ikke enig med at dobbeltmantlet er dårlig i forhold til vp. Det gir en dårligere inntjening på tappevann, men langt rimligere enn å kjøpe vp med egen tank og tappevanns prioritering.
Her kommer alt ann på hvor mye man bruker på tappevann../dusjing.. Om den kosten på 20-40000 mere man vil legge i en vp med en innedel som gjør det mere effektivt.. Jeg vil med mitt tappevanns kost på ca 4-5000kwh i året bruke ganske mange år på å spare inn det.
På en bereder kan du slenge på de rimligste vp løsningene.

Jeg har el kasset og løs bereder, og har funnet billigste vp løsnibg er en høiax dmk, og en vp på den.. Eneste mulighet for kvalitet til under 100k samt at bereder delen er uahvengig og vil holde sikkert gjennom 2-3 l/v vp før den må skiftes ut

Men klart har man energi behov som tilsvarer bergvarme eller mye dusjing/badekar.. Så blir det noe annet
   #17
 8 027     Bærum     0
Hvis du har elkassett og skal gå over til varmepumpe OG du har en vanlig vv-bereder - hvorfor ikke bare kjøpe varmepumpe og droppe hele dobbelmantlet bereder greia?

Sett heller på en liten platevarmeveksler på kv-inntaket på den vanlige berederen din. Koster bare en brøkdel av et dobbelmantlet beist.
Varmepumpen trenger ingen bereder å jobbe mot hvis den er inverterstyrt.

   #18
 886     0
et spørsmål ang beredere,har sentralfyr nå,men for og slippe og bruke den for og få varmtvann,så skal jeg sette inn en vanlig bereder.
har borrevann,trenger jeg en spesiell bereder for det?ser at megaflis har en bereder som er beregnet spesielt for dette,eller spiller det ingen rolle vilken bereder jeg kjøper?
   #19
 1 263     0
Hei.
Ved hardt og aggressivt vann, eller veldig kalkholdig bør du velge en spesialbereder.
Stigerøret og kolben vil bli spist opp løpet av kort tid hvis du velger vanlig bereder.
   #20
 5 979     Finnmark     0
Min mors hus med vbv med elkassett og gammel vvb( som svikter av og til).....
Ved bytte av vvb og mulig montering av luft/vannvarmepumpe, hva er beste( billigste) løsningen........ Tenker på VP fra Jula og vurderer dobbelmantlet vvb for å bruke VP til tappevann også......
Hvorfor duger dobbelmantlet vvb dårlig med varmepumpe?
Strømforbruk er relativt høyt om sommeren også pga mye dusjing( mye folk)....derfor ideen med å hjelpe til med varmtvannet med VP....
Signatur