2,411    1    0  

Fyrkjel før el-kassett?

 896     Østfold     0
Jeg har en AMA ambassadør sentralfyr fra 70-tallet. Har ikke fyrt den på olje på 3 år (koblet fra olje-delen). Nå produserer den tappevann enten ved hjelp av el-kolbe eller ved (fyren kan i tillegg til olje også fyres med el og et eget brennkammer for koks og ved).

Radiatorene i huset var tidligere knyttet til fyren, men kjøres nå via el-kassett i et separat system. Det er kostbart å kjøre full pupp med el-kassett, så med mindre det er veldig kaldt er vannet 30-40 grader og suppleres med vedovn.

Problemstillingen er om det kan ha noe for seg å la returvannet til el-kassetten gå via den gamle fyren før det går inn i el-kassetten. Tanken er at jeg vil kunne fyre både tappevannet og radiatorvannet på ved og heve temperaturen på radiatorvannet lett til rundt 70 grader uten å guffe på med el-kassetten. Jeg har ganske mye ved og ser for meg at jeg vil være selvforsynt med ved de neste 10 år.

Se vedlagte bilde av fyren og el-kassetten. Den vite pilen angir stedet hvor jeg undres på om det kan være en idè å koble de til hverandre. Jeg har ikke spesielt god peiling på dette området, så jeg mottar kommentarer til dette påfunnet med takk!
Fyrkjel før el-kassett? - DSC_0021.jpg - T-bone

   #1
 24,654     Akershus     0
Høres greit ut for meg.
Signatur