8,626    12    0  

Gulvvarmesystem uten varmepumpe

 19     NordlanD     0
Vi driver og bygger hus selv, har egentlig ikke tenkt å installere vannbåren varme i gulvene, men etterhvert ser jeg at det hadde vært kjekt.
Er det noen som kan fortelle meg hva jeg trenger til ett slikt anlegg? Da uten varmepumpe!
ca 110m2 som skal oppvarmes.
Signatur

   #1
 9,677     Kysten     0
Vi var i samme situasjon som dere. Hadde egentlig ikke tenkt å montere det, men holder på nå Grin. Egentlig enkelt å legge selv om en gidder å sette seg inn i systemet. Her på forumet er det mye info om det. Og også mange som kan mye om det, tror det blir nærmest som en religion for mange ;D

Du kan gå inn på denne siden bla. www.buildahouseno.dk . Der finner du komplette system. I tillegg trenger du en varmekilde og ekspansjonstank samt en mikrobobleutskiller.
  (trådstarter)
   #2
 19     NordlanD     0
Takk, men kan jeg kjøpe en varmvannsbereder som varmer både "gulvvannet" og det vanlige?
Signatur
   #3
 21,481     Enebolig     0
Jepp, dobbelmantlet bereder. Det er bare å søke, finnes mangfoldige tråder om vannbåren varme.
   #4
 24,754     Akershus     0

Takk, men kan jeg kjøpe en varmvannsbereder som varmer både "gulvvannet" og det vanlige?


Ja det kan du, men er det lurt? Holder på å montere væske/vann varmepumpe. Her inngår ingen dobbelmantlet bereder. I noen systemer kan det være aktuelt, i andre ikke. En slik kjele kan være stor og kostbar. Da vil det være synd om en senere velger et system som ikke kan utnytte berederen fullt ut. Ev at en må bytte.

Jeg ville legge gulvvarme så det er klart. Det er "Umulig" etterpå. Varmt forbruksvann kan en fikse med en nyere brukt bereder for en rimelig penge. Deretter studere løsninger før en går til større innkjøp. Gulvet deres kan ev varmes med en el-kasset. Noen ganger kan en slik inngå i et VP prosjekt, men igjen - en må forsøke å finne ut hva en vil ha, og en må avsette plass til anlegget.
Signatur
   #5
 9,677     Kysten     0
Oso sine vvberedere dblmantlet ligger på 15-20000 og du trenger ingen vvbereder i tillegg. Du kan koble l/v varmepumpe, solfanger og ved/gass fyring til denne. Vet ikke v/v vp.
   #6
 24,754     Akershus     0
I IVT HT pluss C9 er vvb innebygget i varmepumpeskapet. Her inngår ikke noen dobbelmantlet bereder. Dog kan det være ønskelig med en 4-rørs akkumulatortank. Da blir spørsmålet om den innkjøpe dobbelmantlede egner seg som akk-tank.

Poenget er at dersom en ikke vet/har bestemt hva for system en har tenkt å satse på, så kan en komme til å kjøpe katta i sekken.
Signatur

   #8
 5,725     0
Alle varmepumper, både l/v og v/v kan kobles til dobbelmantlet bereder.
Eg får kobbelet på nakken no, men eg tåler det Tongue :P
At det ikkje nødvendigvis er ei optimal løysing er greit, men det går fint an.
Det er den desidert enklaste løysing for kun elektrisk drive vannbåren varme, og kan som sagt, koblast til det meste. Gir god varmtvannskapasitet pga. element på 3-6-9kW som også forvarmar vv. til 35-40ºC.
Prismessig kjem el kasset + separat vvb. nokonlunde tilsvarande ut.
Skal ein inn med ein enkel vp (uten egen tank(er)) seinare, kan denne koblast rett på dmb. Har en elkasset må ei i mange tilfelle inn med ein akk. tank/volum forstørrer i tillegg. Mange større/dyrere pumper har innebygd tank, men da er det heilt andre priser vi snakker om.

  (trådstarter)
   #10
 19     NordlanD     0
Mange gode svar, ser ut til at det er delte meninger om hva som er den beste løsningen.
Har ikke så god plass til noe stort anlegg. Men om jeg iallefall legger rørene... for senere bruk, kan jeg legge varmekabler over disse på bad, vask og gang?

Gulvet er over åpen grunn slik at det blir lagt i sponplater med spor.
Signatur