(trådstarter)
   #11
 296     0
Sant nok. Mener det er noe bedre effektivitet på L/V varmepumper til bassenger.
Men det er for det meste prisen jeg ikke er komfortabel med ennå Smile

   #12
 5,725     0
Bassengvarmepumper?
Ja dei har god COP fordi den blir ofte oppgitt med samme luft som vanntemperatur  25ºC/25ºC eller 15ºC/25ºC,og da er COP ofte oppe i nærare 5.
Vanlege l/v vp. er ofte oppgitt med 7ºC/35ºC meiner eg.
V/V vp. har langt betre COP enn desse bassengvarmepumpene sett over eit år (årsvarmefaktor), og ein vanleg l/v har også betre da de virker betre på låge temperaturar.
   #13
 6     0
En fancoil er en slags radiator med vifte, nesten som en innedel til luft/luft varmepumpe. Radiatorer i gamle hus fordeler varmen fra en kilde med høy temperatur, ved bytte til lavere temperatur i anlegget vil det i mange tilfeller være greit å bytte ut en eller to gamle radiatorer med en fancoil for å avgi nok energi til eksempelsvis en stor stue med store vindusflater,  radiatorer som er dimensjonert for 60 grader tur temp vil ikke greie å varme opp arealet dersom en senker tur temp til eks. 35 grader uten å gjøre andre tiltak, som å isolere bedre, skifte ut trekkfulle vinduer eller installere flere radiatorer eller en fancoil.

Jeg har isolert huset og byttet vinduer så jeg holder fint varmen selv med lav temperatur på radiatoranlegget, dermed slipper jeg å bytte ut en av radiatorene med fancoil.

  (trådstarter)
   #14
 296     0
Ok. Er en del store vindusflater i hele huset, så jeg burde nok skifte disse først for å få best effekt.