#11
 24,668     Akershus     0
Vil jo fungere i teorien. Vil kunne levere opp til 4KW kontinuerlig energi til huset.

Ville vært mest betenkt over tversnittet på stussene - er de store nok? Videre: serie eller parallell?


Ser ellers at Høiax leverer el-kasett med 15 liter buffer. Egentlig er vel det bare "koblingsstykket" mellom vann og element.

http://www.hoiax.no/varmt-vann/hoiax-el-kasset-en-enkel-varmekilde-for-din-bolig.html
Signatur

  (trådstarter)
   #12
 130     Møre     0
Om 4KW er nok er en ting men om det er teoretisk mulig å bruke to slike som elkasset var det som egentilg var spm. Noen som mar meninger ang parallell eller serie kobling av disse? Hvilken dimensjon er mest vanlig på elkasset?

Noen som har en elkasset tilsalgs forresten?
   #13
 24,668     Akershus     0
Ville satt dem i parallell for minst mulig strømningsmotstand. Med et termometer på hver utgang kan en med stengeventilene balansere slik at de leverer like mye vann/varme.
Signatur
   #14
 22,342     Akershus     0

Ved elektrisk oppvarming trenger man ikke å magasinere varme på samme måte som ved varmepumpe og solvarme

Ja, det stemmer med tror det kan bli litt knapt. Har selv en Oso dobbeltmantlet tank, i den er det en 120 liter tank med 7 eller 9 kwh varmekolber som jobber mot gulvet. I de kaldeste periodene i vinter har nok varmekolbene stått for mesteparten av oppvarmingen. Temperaturen faller kraftig i tanken når flere kurser åpnes samtidig. Det bør nevnes at jeg kjører døgnstyring av kursene. Kjøre man jevn varme blir saken kanskje en annen, men jeg synes det virker litt knapt med 20 liter. Men det kan vel en regnekyndig person finne ut ?
Ved en plutselig åpning er det ikke rart temperaturen faller plutselig når kaldt vann fra gulvet kommer til tanken.

Hvis systemet er i mere kontinuerlig drift og ikke har slike av og på-slag vil man ikke få slike sjokk.
   #15
 24,668     Akershus     0
At temperaturen synker er vel heller ikke så interessant. Systemet vil likevel begynne å levere 4KW straks vannet blir litt for kaldt.
En større tank har bare interesse når en kommer hjem fra påskeferie og "ønsker rask oppvarming av badegulvet som har vært slått av".

Signatur
   #16
 997     0

Om 4KW er nok er en ting men om det er teoretisk mulig å bruke to slike som elkasset var det som egentilg var spm. Noen som mar meninger ang parallell eller serie kobling av disse? Hvilken dimensjon er mest vanlig på elkasset?

Noen som har en elkasset tilsalgs forresten?
Husker ikke hvem, men en på forumet hadde kjøpt varmpumpe på Jula og der fulgte det med en elkasset som han ikkke trengte... Søk på  forumet på Jula/anslut/Foma
vanlig varmtvannsbereder til oppvarming av vannbåren gulvvarme - .jpg - carmacom
Signatur
  (trådstarter)
   #17
 130     Møre     0
ja, husker det jeg også, men finner han ikke... :-\

   #18
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Såklart kan man bruke en VVB til vannbåren varme.  Og selve varmeelementet koster en piss og ingenting hvis man kjøper på rett sted. Kan nesten få så mange kW man kan ønske seg  ;D

Med det forbehold at før folk mekker til noe slikt, så bør de vite 100% hva de gjør. All tilførsel av energi er en risiko.
   #19
 3,573     buskerud     0
har elkolbe fra arne bergli (billig) på 6kwh.
Når det var -25 måtte den stå på fullt, 50 grader for å oppnå 40-45  grader når alle kurser var oppe. Ingen big deal, det holdt i massevis.
Det jeg fant ut er, jo kaldere det var ute, jo høyrere måtte termostaten på  kolben stå for å kompensere. Har den på 35 grader om sommern for varme badegulv så ting tørker.  40 grader ned til -5  og 42-45  genrelt på vintern, og 50 grader de få dagene det kryper under 20 blå...

Gulvet var ikke veldig glad i vann over 40 grader(vel det likte ikke engang 35 grader), men krøp pent  sammen etter at varmen gikk ned igjen og er nå like fint som det ble lagt. 
;D