17,427    26    0  

Vanlig VVB til vannbåren varme?

 21,481     Enebolig     0
Mener å huske at noen nevnte at en vanlig blå Oso vvb ikke er spesielt egnet til bruk ved vannbåren varme. Tenker da teknisk, ikke økonomi.

Stemmer dette? Hva gjør den uegnet?

   #1
 314     0
Uten å være helt sikker regner jeg med at grunnen til dette er effekten. De fleste elkjeler har en effekt på 9 kW eller mer, iallefall om man har grunnflate 150 m2 ++
  (trådstarter)
   #2
 21,481     Enebolig     0
Joda, men jeg tenkte tilkobling ol bør vel ikke være noe problem? Dette blir en reserveløsning inntil en varmepumpe kommer en gang. Foreløpig vil det bare være for 22 kvadrat i stua på de kaldeste vinterdagene.
   #3
 1,103     Oslo / Østfold     0
Burde ikke være noe problem (utenom effekten). I større vv-anlegg er jo sirkulasjon på tappevannet ganske vanlig. Slik at en slipper å vente allverden på at varmtvannet skal komme frem. Nå har vel ikke OSO tilkobling for retur på sine små beholdere. Men du tenkte vel å benytte kv-tilkoblingen for retur og vv-tilkoblingen for tur. Ville vel satt pumpen på turledningen.
  (trådstarter)
   #4
 21,481     Enebolig     0
Jeg har ikke tenkt så mye ennå  Smile Vet bare at jeg har hørt om folk som bruker vanlig vvb og får det til å funke greit. Så vil bare få det bekreftet egentlig. Men tur på vv høres fornuftig ut  Wink
   #5
 1,103     Oslo / Østfold     0
Må vel ha en ekspansjonstank siden vannet ikke kan ekspandere mot kv-siden slik det ellers ville ha gjort.
  (trådstarter)
   #6
 21,481     Enebolig     0
Mye mulig, får noen som har litt peil til å gjøre dette. Men ser at ekspansjonstank ikke koster allverden.
   #7
 3,573     buskerud     0
hvor i h... varmer man vann til vannbåren varme på en vanlig bereder? dere tenker vel på dobbeltmantlet med tappespiral?

  (trådstarter)
   #8
 21,481     Enebolig     0
Som tidligere antydet, fordi man ikke har råd til luft/vann varmepumpe ennå  Wink Og fordi det allerede står en fullt brukbar vvb i garasjen.
   #9
 484     Bergen     0

hvor i h... varmer man vann til vannbåren varme på en vanlig bereder? dere tenker vel på dobbeltmantlet med tappespiral?


Neida.

Du kjører vannbåren på en egen tank (om du har en stående  Wink) Dette er en billig løsning om du ikke vil invistere i pumpe etc med en gang.

Tanken vil da være varmekilde for gulvvarmen din.


Det er noen ting jeg lurer på da..

Det som slår meg her er jo om termostaten på tanken går ned mot 30 grader?
Om ikke så må man vel ha en varmeveksler koplet på tanken og kjøre sirkulasjon der, opp mot temperaturen på turvannet??

Er det noen som har gjort dette før? Det virker jo som en billig løsning om man har tank, men en elkolbe til vanbåren koster jo ikke mere en 4-5000.- så det blir nok ikke en billigere løsning med mindre man har tank da.
Signatur
   #10
 83     Trondheim     0
Tenker du på en helt vanlig bereder? Problemet slik jeg ser det, er at berederen har 1-2kW element og nedre grense på termostaten på 55-60 grader. Tenker du på å forberede deg til varmepumpe, vil jeg heller anbefale å gå til anskaffelse av en akkumulatortank med tilstrekkelig kapasitet. Ca 10l pr kW varmepumpekapasitet. Den utstyrer du også med stort nok element til framtidig drift. Burde ikke koste skjorta det?