6,911    9    0  

Varmekabler uteglemt(?) på baderom

 472     Asker     0
Hadde i utgangspunktet planlagt både vannbåren varme kjørt på el-kassett og dobbeltmantlet bereder, samt varmekabler på mine to bad i huset som bygges nå.

Det viser seg at det har blitt en misforståelse(?), og varmekabler er ikke lagt.

Slik jeg ser det, så har jeg har da to alternativer. Entreprenør legger folie i avrettingsmasse over støpen i stedet for eller jeg forøsker å verdsette mangelen og får dette kompensert i andre leveranser.

Hva ville dere valgt?

Dette med både vannbåren varme og vk på bad fikk jeg anbefalt av en kamerat som synes det var dumt å ha på det vannbårne varmeanlegget om sommeren bare for å få litt lunk på baderomsgulvene.


Ut ifra tidligere tråder så har jeg forstått det slik at det omtrentlig går ut på et om du varmer med el-fyrt vannbåren varme eller varmkabler.

Gitt en slik situasjon som jeg nå er i, vil det trekke vesentlig mer strøm å kjøre hele det vannbårne varmeanlegget bare for å varme to baderomsgulv deler av året eller vil det omtrent gå ut på det samme som vk, slik at det blir fornuftig å bare glemme hele varmekabel-opplegget?
Signatur

   #1
 336     Northwest     0
Hvis du skal ha avretting, flislim og flis oppå støpet er jo et alternativ å lime vanlig varmekabel på støpen.
   #2
 21,481     Enebolig     0
Bruk vanlig kabel i avretningsmasse.

Hva er dette med at folk ikke vil ha vannbåren varme om sommeren? Er det ikke en egen sløyfe på badet?
   #3
 1,519     Oslo     0
Uansett hva du gjør, ikke under noen omstendihet lag et bad uten gulvvarme. Om entrepenør tilbyr noe avslag for å slippe det hadde ikke jeg godtatt det uander noen omstendighet. Husk på at slike dealer også som regel er en betydelig bedre deal for de enn det er for det. Det er du som eventuelt skal stå på et kaldt badegulv daglig de neste ørten årene. Det er ikke under noen omstendighet verdt noen tusenlapper eller titusenlapper i prisavslag.
   #4
 919     Norge     0
Hvorfor vil en ikke kjøre varmepumpa om sommeren? Hva med oppvarming av varmtvann? COP er vel best om sommeren, så trenger en varme i gulvet så er det vel fortsatt den billigste varmen??
   #5
 21,481     Enebolig     0
Er det jeg også mener. Slitasje...tsja....men man bruker da varmtvann om sommeren også.
   #6
 1,267     0
Her har du vært griseheldig din heldiggris, du har nesten kastet penger ut av vinduet ditt.

Bruk "mangelen" for å få noe annet som du virkelig har bruk for.
   #7
 543     Asker     0
Jeg la mindre rør med halve avstanden på badene. Kan ikke skjønne hvorfor jeg skal ha el kabler i tillegg. Om sommeren, så er det jo bare å stenge for de andre kursene. Hvis du ikke har lagt med mindre avstand, så klarer ikke vb å gi deg "steppe gulv" , men grei lunk får du nok uansett.

Den eneste fordelen jeg kan se med å legge begge, er hvis du får en lekkasje i systemet, så kan du fortsatt ha gulv varme på badet....
Signatur

   #8
 7,686     Bærum     0

Hvorfor vil en ikke kjøre varmepumpa om sommeren? Hva med oppvarming av varmtvann? COP er vel best om sommeren, så trenger en varme i gulvet så er det vel fortsatt den billigste varmen??
Nå skriver han el-kassett så da er vel COP irrelevant.
   #9
 1,725     Trondheim     0
Men hvorfor elkassett OG dobbeltmantlet bereder??
Men uansett hvis du kjører gulvvarmen med den dobbeltmantlede berederen om sommeren så er vel saken løst?? du trenger da varmtvann, og da blir ikke gulvvarmen noen ekstratap(annet en det lille som stråler ut av rørene under transportstrekning fra teknisk rom).
Kjører du med kassett så har du nokk litt mere varmeforluster i rørene  til badegulvet og elkassetten enn hva du har med direkte elektrisk gulvvarme, men kan ikke se at det er noen stor kostnad....

MVH
Sakke