967    28    8  

Begrensning på areal Flexwatt

 28     Troms     0
Hei,

Har en stue på 50 kvm. Ser at flexwatt har oppgitt 60Wm2, samt den er merket med 10A i produktbladet.

Vil dette si at jeg ikke kan benytte meg av dette i hele stuen på 1 10Amp kurs siden maks effekt vil være rundt 2300W på en slik kurs. Må man få lagt opp 2 egne kurser og fordele lasten i stua?

50 Kvm med 60W gir 3000W

Signatur

   #1
 5,751     OSLO     0
nei, til 50m2 er 10A litt lite. skjult eller åpent anlegg?
du kan gå opp til 13A hvis det er åpent anlegg, men da makser du kursen ganske mye. bedre og få lagt opp en ny 15A da Smile

når man legger så store areal, så går man ut fra termostat med 2 blå og 2 svarte/brune, slik at man deler det opp i to, sånn at folie-strøm banene/kablene/klemmene ikke kan bli overbelastet Wink
  (trådstarter)
   #2
 28     Troms     0
Har en kurs til gammel bortkoblet eswa. Den er på 16Amp. Alt er skjult. Men kan denne brules når selve folien er merket med 10A?
Er det lov og parallellkoble "2 kurser" ut fra termostat slik du beskriver?

Da kan man jo løse det ved å regne ut totalt trekk på hver av sløyfene. Ingen overstiger 10 amp og totalt ikke over 16A. Har prøvd å lest litt rundt temaet, så setter stor pris på all info 😊👍
Signatur
   #3
 5,751     OSLO     1
folien er merket med 10A fordi det er max av hva strømbanene tåler

2 sett kabler ut fra termostat er ikke noe problem, da får man en god kobling i/bak termostat, istedenfor at alt skal gå gjennom en klemme i gulvet (ikke bra)

bruk 16a kursen du har tilgjenglig, til og mate dette.


gjort det slik flere ganger selv på jobb ved større arealHilsen elektrikker
   #4
 24,732     Akershus     2
Jeg delte opp arealet i to separate «kurser . Disse er lagt i annet hvert fakk. Om det skulle oppstå brudd, så blir ikke hele gulvet kaldt.

Med en begrensning på 10A i ledebanen og 60W/løpemeter, har du en grense på ca 40m lengde. Mao, en skal tenke seg litt om om arealet er stort og en seriekobler baneelementer. 
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 28     Troms     0
Hei,

Takker så mye for svar Smile
Hadde opprinnelig tenkt det slik som tegningen viser.
Har her fordelt golvet i 2 soner. Om flexwatten engang skal streike i en av sonene, har jeg så muligheten til å skifte dette bare ved å rive halve gulvet.
Begrensning på areal Flexwatt - Flexwatt.png - Sir.Hansen
Signatur
   #6
 748     0
Her kobler jo du halve gulvet i serie. Mener å huske å ha lest i montasjeanvisningen at dette ikke er tillatt og den skal kun kobles i paralell.

   #10
 748     0
Skjønner poenget, men montasjeanvisning presiserer at den skal alltid kobles i paralell. Dette er noe installatør får notere i sin risikovurdering.