(trådstarter)
   #11
 108     Akershus     0
Nå har jeg som startet tråden prøvd å ha bryteren på trinn 1 hele dagen og det funker 100%, hvertfall med den temperaturen vi har ute nå (minus 4) Min ovn er av merket DeLonghi.
Signatur

   #12
 24,774     Akershus     0

Har en ADAX 1000w og den funker helt perfekt, timerinnstilt for å gi en lunk på natta, står på trinn 1 av 3 og termostaten går av og på uten noe tull. Lyset på ovnen også ;D


Ja, de har skikkelige ovner også. Fikk en fra dem som erstatning for jukseovnen  Wink
Signatur
   #13
 684     Engavågen -Meløy     0
oljeovner er noe herk. Vi hadde oljeovn på 1000w i stua. kunne ikke velge mellom effektrinn dvs. kun av og på +termostat. Termostaten hadde kun tall fra 1-9.
Når sola sto lavt på himmelen om vinteren ble det alt for varmt i stua, men termostaten på oljeovn klikket inn og ut hele tiden.
Vi kasta ut oljeovnen og kjøpte to panelovner, hver på 750w. Satt termostat til 22grader. Når sola sto på stuvinduene på vinteren og temperatur begynte å krype opp til 23-24grader slo ovnene seg av og overflatene ble helt kald Smile i tillegg hindrer panelovner noe kaldras fra vindu.

Jeg anbefaler alle å kaste ut oljeovnene og heller gå for varmepumpe eller panelovner.


Tips: Mange selger moderne panelovner billig på finn.no da de går over fra panelovner til varmepumpe!
Signatur
   #14
 24,774     Akershus     0
En pussighet ved nevnte oljeovn var at det var den "hemmelige" overopphetingstermostaten som slo uto og inn. Ovnen slo mao av strømmen fordi den ble "overopphetet" - og slik var den konstruert jfr ADAX!

Det forundrer meg at en sikkerhetsfunksjon slik skal inngå i en "driftsfunksjon".

Ellers har ovnene fungert OK for meg, men jeg har sett noen som lekker og har kvittet meg med de fleste nå.
Signatur
   #15
 628     Bergen     0
Den "hemmelige" termostaten prøver nok å holde oljetemperaturen såpas lav at du ikke skader deg på ovnen, eller starter en brann. Ganske god ide spør du meg.  ;)

Jeg har vegghengte oljeradiatorer, og så vidt jeg husker skal ikke overflatetemperaturen komme over 80oc uansett hva temperaturen i rommet er.  Om ovnen allikevel blir overopphetet, er det et ekstra mekanisk vern som stenger butikken for godt.

-Når det er sagt, har disse veggovnene mye større overflate enn hva som er typisk for  vanlige gulvradiatorer, det hjelper jo ikke med høy effekt om oljen ikke får kvittet seg med varmen for nok. Kansje en god vifte kunne fått fart på svindelovnen? ;D
   #16
 24,774     Akershus     0
Uenig i at dette er smart. Det er lureri!

Hvis ovnen hadde vært utstyrt med et 500W element, så ville den kunne avgitt 500W kontinuerlig. Her ble den utstyrt med et overdimmensonert varmeelement i forhold til ovnens evne til å frigi varme. Dette for å kunne selge den som en "1000W ovn" mao en sau i ulveklær.

Signatur
   #17
 21,481     Enebolig     0
Kan ikke si at jeg har lagt merke til noe sånt på min 1000w Delonghi. Men disse billige ovnene har bimetall termostat, med andre ord svært unøyaktig sammenliknet med de elektroniske som leveres på (alle?) vegghengte ovner i dag.

   #18
 24,774     Akershus     0
En merker det ikke på annen måte enn at det ikke blir så varmt som det skulle og små knepp fra bimetalltermostaten.  En må måle det i drift, f.eks. med et kWh-meter fra Claes. At termostaten er unøyaktig er irrelevant her, ovnen sto kaldt og termostaten var innkoblet hele tiden, noe varsellampa viste.

Hadde vært artig om du tok en sjekk sOPp.
Signatur
   #19
 21,481     Enebolig     0
Jeg har måler, så kan kikke neste gang det er kaldt i loftstua og klær skal tørkes.
  (trådstarter)
   #20
 108     Akershus     0

Jeg har måler, så kan kikke neste gang det er kaldt i loftstua og klær skal tørkes.
:-\Tørke klær i loftstua med varmeovn?? Pass deg for fukt og sopp!
Signatur