#21
 21,481     Enebolig     0
Jeg lufter også  Wink Dessuten tror jeg det furupanelet har tørka i 25 år, sikkert greit med en dråpe vann.

   #22
 21,481     Enebolig     0

En merker det ikke på annen måte enn at det ikke blir så varmt som det skulle og små knepp fra bimetalltermostaten.  En må måle det i drift, f.eks. med et kWh-meter fra Claes. At termostaten er unøyaktig er irrelevant her, ovnen sto kaldt og termostaten var innkoblet hele tiden, noe varsellampa viste.

Hadde vært artig om du tok en sjekk sOPp.Jeg har nå testet dette. Min Delonghi ovn "jukser" ikke.
   #23
 24,785     Akershus     0
Det er jo bra.

ADAX erstattet min, dvs de erkjente forholdet for den modellen jeg hadde. Etter endel omtale i avisene begynte foretningene å selge ovner med "ekte watt".
Signatur
  (trådstarter)
   #25
 108     Akershus     0

Ang. oljefylt radiator. Ser på denne på biltema:
http://www.biltema.no/no/Bygg/VVS/Radiator-230-V/Oljefylt-radiator/

Det står at den er for kortvarig bruk. Hva i hule heite menes med det. Kun 5 min. av gangen? Eller er det at den ryker etter ei uke... :D
Det menes nok at den ryker etter en uke.
Signatur
   #26
 24,785     Akershus     0
Hvis den ryker før 3 (5?) år er det vel bare å hente en ny?
Eller: "Nei, den går ikke, du har ikke kortvarigbruktden"?

Utsagnet er rotete, men de mener kanskje at dette er en veltepetter som egner seg bare til (kortvarig) bruk når det er ekstra kaldt. Til mer permanent oppvarming bør en ha fastmonterte greier som ikke velter etc.
Signatur
   #27
 21,481     Enebolig     0
Det betyr at dette egentlig er noen møkkaovner  Wink Det tenkes vel på at slike ovner er ment som tilleggsvarme i kalde perioder, ellers bør man bruke fast monterte ovner.

Forøvrig ser jeg ingen grunn til å betale like mye for en Biltema Noname ovn som en Adax eller Delonghi på Elkjøp.

Grunnen er enkel. For et par år siden ble det gitt ut en liste over oljeovner som var brannfarlige. Ingen kjente produsenter kom på lista, kun typiske Noname produkter.


http://www.vg.no/nyheter/bolig/artikkel.php?artid=137918

Jeg vil anbefale folk å heller kjøpe vanlige el ovner, man får faktisk noen som ser ut som oljeovner også hvis man liker designet  Tongue

   #28
 24,785     Akershus     0
Da er en jukseovn til påvist.

IdeLine ZR 05.10D med merkeffekt 1000W yder i snitt 840W over en test på 2 timer. Den veksler mellom 1000W og 650W, men dette vises ikke av termostatlampa.

Da har jeg tre: En ADAX (på hytta), en IdeLine og en pt ukjent (på hytta) som veksler mellom 1000W og 0 i en syklus på ca 60%.

Ellers er jeg enig med sOPp, disse ovnene på vei ut her.
Signatur
   #29
 21,481     Enebolig     0
Så du kan se at den veksler? Det er ikke spenningen inn til huset som spiller deg et puss? Den kan variere pluss\minus 10% fra 230v.
   #30
 24,785     Akershus     0
Neida, ADAX'en på hytta ble testet slik pga manglende utstyr:

- sørg for at kona sover!
- slå av alt unntatt ovn under test.
- når knepp, løp ut i snøen til utv målerskap og sjekk lysdioden for forbruk.
- konklusjon: ADAXen veksler mellom 100% på og 0% på med ca 50% dutycycle.

IdeLine: Testet med Claes kHh-meter over to timer og også observert skifte i effekt ved knepp. Dutycycle ikke avlest. Her ser det ut til at det er to elementer og at den hemmelige termostaten opererer kun på det ene. Trolig er det en tilsv overtemsikring av det andre elementet uten at dette har trådt i funkjson.

Som tidligere påpekt, jeg forventer at en ovn kan yde merkeeffekt over tid når hytta skal varmes fra -10 til folkelig temperatur og både bram- og røylseil blir satt.
Signatur