22,164    47    0  

Elektrisk golvvarme i nybygg

 88     Tørvå City     0
Vi har akkurat kjøpt oss ein tomannsbustad som er under bygging, og i den samanheng planlegg vi kva løysing vi skal velje for golva. Bustaden har stove/kjøkken (ca 55 m2), 1 soverom, gang og bad i 1. etasje, og 2 soverom (à ca 15 m2), loftstove (ca 25 m2) og bad i 2. etasje.

I 1. etasje blir plata støypt på 25 cm isolasjon, slik at golvet skal leggast rett på betong. Vi har planar om å legge Alloc laminat (truleg av type Original) pga slitestyrken til laminat vs parkett (har dårleg erfaring med sistnemnde).
Vi vurderar å legge rimelegare golv, for eksempel Alloc Domestic eller Home på soverom for å få ned kostnadane, men har fått tips om at kanskje dette ikkje er godt nok.

I 2. etasje er det isolert bjelkelag og undergolv av sponplater.

Vi er litt redde for at dette blir for golvkaldt, og har sjekka litt rundt golvvarme. Fleire andre på same type bustad har lagt både kablar og vassboren-varme, men sistnemnde er ikkje aktuelt då plata er støypt.
Det er først og fremst på stove/kjøkken og på barnesoverommet i 2. etg vi vurderar dette. Har forsøkt å rekne ut pris på ulike alternativ, men har berre prisen på sjølve materialet. Har ikkje fått sjekka med elektrikar enno. Pris er i høgste grad eit tema, og ser difor på flexwatt som eit godt alternativ. Er det andre leverandørar som bør vurderast i same prissegmentet? Kva kan ein forvente dette kjem på pr m2?

Av anna oppvarming er ikkje noko anna bestemt enno, anna enn at det blir varmekablar i dei flislagde golva og ein vedomn på stove/kjøkken. Vi ønskjer nattsenking på golva for å spare straum.
Siste redigering: Wednesday, March 10, 2010 8:18:59 AM av dataotto

RAM
   #1
 930     Romerike     0
Varmefolie er den enkleste og rimeligste gulvvarme som finnes,
har lagt flexwatt 60W/m2 fra elby i hele huset mitt...
Skal selvfølgelig legges av faglært, men det vet jo alle:)
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 88     Tørvå City     0
OK. Har du noko erfaringstal rundt pris på både etablering av løysinga og straumutgiftene til noko slikt?
RAM
   #3
 930     Romerike     0
El-installatør tar vel ca kr 1000,- pr m2 + depron+temostat,
driftmessig vet jeg ikke, men andre tråder har regnet på det,
uansett er gulvvarme den beste luksus man kan unne seg... 
Signatur
   #4
 90     0
Vet dere hvordan elektrikere vil stille seg til godt dokumentert legging av slikt gulv og etterkontroll med tilkobling av strøm? Har planer om å lege reflektorplatene, flexwatt og plasten selv, men at elektrikker kan se over og klemme kabler, legge inn varmeføler og sette opp termostat. Skal dokumentere godt med bilder. En pris på 1000 kroner kvadraten er litt for drøyt synes jeg.
  (trådstarter)
   #5
 88     Tørvå City     0
Har sjekka litt prisar på Flexwatt, mellom anna på elektroimportoren.no

Om eg tek utgangspunkt i stove/kjøkken (53 m2) og legge varme på 40 m2 av desse kjem eg fram til ca 13000,- i sjølve flexwatt`en, 2000 kr i Depron (Megaflis), Termostat ca 1500,-. Ca 1-2000 i klemmer etc.

Det blir ca 17-18000 i materiell, also ca 450 kr m2 + legging av elektriker.

Trur du at jobben kjem på ca 20-30000? I sofall blir dette for dyrt for oss.
   #6
 3,258     Akershus     0
Mener det har vært drøftet noen lovlige selvmonteringsvarianter i en tråd her tidligere?

Signatur
Pri
   #7
 28     Bergen     0
Sjekk ut Pergo Quickheat som du kan legge selv:
http://www.pergo.com/Global/Project/QuickHeat/Installation_Quickheat_NO.pdf

Mener å ha sett annonser med priser ned mot 400m2 med alt inkludert.

Jeg er i utgangspunktet skeptisk til å ha løse ledninger til gulvvarme (se side 4 i installasjonsveiledningen) så jeg ville nok gått for tradisjonell installasjon på nybygg.

RAM
   #8
 930     Romerike     0
elby er desidert billigst på varmefolie, under Kr 250- pr m2 på 60cm..
Signatur
   #9
 21,481     Enebolig     0

Vet dere hvordan elektrikere vil stille seg til godt dokumentert legging av slikt gulv og etterkontroll med tilkobling av strøm? Har planer om å lege reflektorplatene, flexwatt og plasten selv, men at elektrikker kan se over og klemme kabler, legge inn varmeføler og sette opp termostat. Skal dokumentere godt med bilder. En pris på 1000 kroner kvadraten er litt for drøyt synes jeg.


Jeg hadde tillatt det som er lov (som de fleste firmaer) Legg Depron og plast. Å rulle ut Flexwatten tar ikke lang tid uansett, og sannsynligvis må du betale noe mer pr time ved å skaffe utstyr selv. Utstyret må da også som regel være av den typen installatøren kjenner til fra før av og vil gå god for. Alle som har noe å si på det kan tie, jeg vet det finnes unntak. Vil dere lete etter unntak, så gjør det.
   #10
 90     0
Elby var det billigste jeg kom over ja. 160 kroner kvadraten for 60W Flexwatt tror jeg det var. Det er billig. Så mye mer utstyr trenger man ikke. Det er platene under som koster litt da, men det er småtteri.

Jeg hørte med første og beste elektrikker og forklarte at jeg ville ha en billig løsning for å få skikkelig gulvvarme Smile Jeg sa jeg gjerne ville legge reflektorplater, flexwatt og plasten selv, samt å strekke kabler som trengs. Så gjør han sjekken av flexwatt, tilkoblingen av kabler og monteringen av termostaten. Dette var ikke noe problem sa han, men de kunne da selvsagt ikke garantere for leggingen. Men i en eventuell brann så vil man ha dokumentasjon av at det elektriske er gjort av fagmenn. Det er nå det viktigste imo.

Han vil tross alt kunne kontrollere alt ettersom flexwatt og plasten er rimelig gjennomsiktig. Skal også fotodokumentere litt.

Dette med legging av folien og plasten er jo gjort relativt fort, så det kan jo gjøres av elektrikker, men man kan vel spare noen kroner. Vil heller bruke de på årsavgiften på bil Grin Også er jeg så nøye, at jeg stoler faktisk mer på meg selv enn fagmenn når det gjelder leggeevne og nøyaktighet.

Er ikke gnien normalt sett, men når et kjøkken går fra en tenkt sum på 15 000 til ca 40 000, så må man prøve å begrense på ting Wink