8,653    11    2  

Ettermontere varmekabel under eksisterende gulv

 23     Randaberg     0
Hei

Driver for tiden å renoverer kjeller, for å øke takhøyde og legge varme i sålen på huset. Det er også revet ned til bjelkelaget i kjellertaket.

Sitter nå og vipper litt mellom å investere i vannbåren varme eller gå for elektrisk. Kommer nok uansett til å legge rørene i støpen slik at det er klart for en slik løsning, men et par spørsmål dukker opp når det kommer til den elektriske løsningen.

I første etasje er det lagt selvbærende parkett rett på bjelkelaget, så hvis jeg skal legge varmekabel her, hvilken effekt pr meter bør jeg velge og hvor stor senteravstand mellom kabelen?

Og bør det legges noe folie/varmereflekterende materiale mellom kabel og isolasjon i etasjeskillet?

Vær grei å ikke gjør dette til en diskusjon om jeg bør velge det ene eller det andre, har lest mye inne her ang det temaet, og det ender med at det vil bli en individuell vurdering utifra, økonomi, størrelse og energimoral som er avgjørende.

Vegard

   #1
 4,283     0
Jeg ville lagt varmefolie, den er beregnet for å ligge under gulvet. 
Det er såvidt meg bekjent fortsatt lov å legge varmekabel i etasjeskillet fortsatt bare man følger montasjeanvisningen. Før het det seg max 10w/m og max 80wm2.

Klikk deg inn på sidene til noen forskjellige leverandører, f.eks Nexans, Tyco, Devi, Øglænd.
Se hva de anbefaler.
  (trådstarter)
   #2
 23     Randaberg     1
Ja varmefoilie ser jeg for meg hadde vært veldig aktuelt hvis jeg skulla ha lagt gulv i etterkant, men nå ligger parketten der, og jeg vil montere gulvvarmen underifra, mellom bjelkelaget, og siden dette er et gammelt hus er det jo ikke noe standard c/c mellom gulvbjelkene.

Vegard
  (trådstarter)
   #4
 23     Randaberg     0
Litt varierende, men mellom 44cm og 60 cm. Er jo bygd i 1968, så ble vel bygd litt etter hva som skulle stå oppå!
  (trådstarter)
   #5
 23     Randaberg     0
Ser at varmefolie som er 40cm bred og har 90w pr m2, koster 390,- pr m2 ! er ikke dette sinnsykt dyrt!??? Dette er bare for matten og da kommer isolasjonsplater, regulator og tilkoblingsmateriell i tillegg. Er dette virkelig prisen for et sånt system?

Da vil det jo si at så fort man passerer 100m2 så er man i prissjiktet på et vannbårent varmesystem.
   #6
 1,382     Oppland     0
om du har varierende senteravstand, så kan du jo legge folien på 90 grader i forhold til bjelkene, altså ikke samme veg som bjelkelaget er... er jo litt mere arbeid og termineringer men, men det funker Smile
   #7
 239     0
Vanskelig å legge kabler underifra.

Jeg har lagt elflex fra undersiden flere ganger og det funker helt greit. Du får bare kjøpe deg folie med litt forskjellige bredder, å lekte ut så det går opp med bredden. Elektrikeren får ta seg av kobling og måling, så er det bare å stifte fast.

  (trådstarter)
   #8
 23     Randaberg     0
Ok.

Tenkte kanskje det fantes noen form for varmefordelingplater som man bruker til vannbåren varme som man kan stifte varmekabelen fast til.

Det er jo tross alt halv pris ift varmefolie.

Men ang folie: Tar man isolasjonsplatene og skyter fast lekter "på tvers av bjelkelaget" for å  holde folien i kontak med gulve da eller?

Vegard
   #9
 4,283     0
Med varmefolie så stifter en den fast til sperrene slik at det blir et luftrom over folien.
Luftrommet skal vanligvis være på 4-8cm,
   #10
 1     0
Hei! Ser at dette er en gammel tråd, men håper på svar Smile Jeg vurderer også å legge varmefolie underfra, under eksisterende tregulv. Hvilken løsning gikk du for Vegard? Fungerer det bra? Mvh Kristin