162    9    0  

Ettermontere varmekabler på treplanke-terrasse?

 3     0
Hei, håper noen har noe innsiktig og tips å bidra med på dette:

Vi har en ca. 10 kvm terrasse i et nytt leilighetsbygg med vanlig terrassebord som belegg (terrasse i betong). Her ønsker vi å installere varmekabler, primært for snøsmelting. Det er strøm på terrassen.

Har prøvd å google produkter og firmaer men finner ikke noe relevant spesifikt for dette, så første spørsmålet er egentlig hvorvidt dette er mulig? Og isåfall hva det innebærer og tips om produkter/firmaer å se etter?


Ettermontere varmekabler på treplanke-terrasse? - terrasse.jpg - Arne2

HSt
   #1
 36,640     Lillestrøm kommune     0
Forsiktig snømåking og kanskje slike varmematter for trapper kan flyttes rundt for å tine rester ?

Ellers må ting legges i betongen membran over

   #2
 24,685     Akershus     0
Uansett, snøsmelting er ganske energikrevende. Ville måkt mest mulig manuelt, da blir det ikke så mye snø og is igjen. Helt bart trenger du det kanskje ikke før det blir mildere i været?
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 3     0
Forsiktig snømåking og kanskje slike varmematter for trapper kan flyttes rundt for å tine rester ?

Ellers må ting legges i betongen membran overDe varmemattene for trapp var et godt tips, ser litt på det og skal undersøke mulighetene for å dekke terrassen med de om vinteren.

Snømåking er litt problematisk for de under, samt at det ikke gjør terrassen like brukbar (er bortskjemt, har tidligere hatt terrasse med varmekabler (støpte fliser) og det har økt bruken av terrassen så mye).
HSt
   #4
 36,640     Lillestrøm kommune     0
Nei, det er alt for stor effekt til så stor flate så det må bare bli nød smelte enhet som kan smelte lett is ved å flytte denne rundt

Du får jo massiv is nedpå betongen og sluk avløp vil fryse igjen så skal du ha mye varmekabel må dette ned i betongen
   #5
 24,685     Akershus     0
Ante meg at dette var oppe i etasjene. Å bære snøen inn på badet er heller ikke særlig praktisk. En mulighet er en vis strømpe som en øser snøen inn i. Det fordrer at det er plass nede. Strømpa kan enkelt flyttes opp og ned slik at flere kan måke.

Hva med å glasse inn? Ev bruke en form for telt/presenning når det snør og blåser?  Speil som utnytter solvarme til smelting? (Telenor på Fornebu har skrå glassfasade, der er det ingen snø under).

Elers enig med HSt, snøen smelter - og lett blir til is litt lenger borte. 
Signatur
HSt
   #7
 36,640     Lillestrøm kommune     0
Drypper det bare utfor kanten ? Ingen renner og nedløpsrør ? Lange istapper i så fall

Jeg har problem med nedløpsrør i skygge på østside når sol står på tak på sydside og mater vann ned i nedløpsrør som fryser

   #8
 24,685     Akershus     0
Vanskelig å ha noen klar formening, men smeltevann og frysing er et kjent problem. Det et et tema ved dedløp på flate tak, og i byene henger istappene som spyd fra takrennene.
Signatur
HSt
   #9
 36,640     Lillestrøm kommune     0
Jeg demonterte er nedløpsrør en gang og etter en liten stund på vaskerom kunne en mate ut en iskjerne på nesten 2m lengde.

Varmekabel må inn i rør før det evt fryser det er nær umulig å få tint deg opp hvis det først fryser som dette og kabel ikke er på plass.