583    6    0  

"Innstøpte" varmekabler - hva kan man gjøre selv?

 329     0
Hei!

Vi vurderer sterkt å legge gulvvarme i gang, stue og kjøkken i mindre leilighet. Dette da vi støper gulv, og når man først skal gjøre noe slikt, lønner det seg muligens å legge varmekabler i tillegg. Men jeg syntes det var dyrt! Vi skal ha et tykt lag med støp, så kan egentlig bruke de "billige" kablene som bygger litt: det gjør ikke noe. De er snakk om to termostater. For 30 kvm har jeg fått pristilbud på 30.000 inkl mva. Dette koster like mye som gulvet, og velter budsjettet. Så så jeg at det er mange som gjør deler av arbeidet selv.

Snakket med Veria, og de sa at man må få elektriker til å legge kablene de tilbyr for støp. Men det finnes sikkert andre produsenter. Hvor mye er det evt å spare på å kjøpe matriell selv? Hva med å legge selv, og få elektriker til å inspisere?

Hva skjer da med dokumentasjon? Ser for meg at det er viktig med dette, men de vil kanskje ikke levere noen samsvarserklæring med materiell som ikke er deres osv? Noen som har peiling? Ønsker absolutt å få gjort dette skikkelig, og pruter ikke ofte på prisen. Men prisen har jeg egentlig ikke råd til, slik det er nå.

Bonus: behøver vi gulvvarme? Skal legge et designgulv, og er redd dette blir litt vel kaldt uten. Men aner ikke.

   #1
 288     Telemark     0
Her må du nesten høre med litt forskjellige elektrikere, noen lar deg legge selv mot at de kommet å tar bilder og megger før det støpes og andre tillater det ikke.

Det som koster er selve leggingen, tar fort endel timer, samt at de gjerne har godt påslag på kabel og termostat etc,.
HSt
   #2
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Er det mot grunn eller oppvarmet kjeller, godt isolert under ?

Her står varmekabler på i Hall-en i sokkeletasjen med termostaten ganske lavt men gjør at det ikke føles iskaldt og får forhåpentligvis ikke kondens i hjørnene. Men det går en god del kwh inn i dette gulvet. Når røk regulatoren i sommer og da var det iskaldt før den ble byttet i høst. Aner ikke noe om designgulv, men har det rimelig god varmeledning så blir det sikkert like kaldt som fliser.
  (trådstarter)
   #3
 329     0
Ja, ikke sant. Jeg innbiller meg ikke at jeg er elektriker, men har flust av tid og gjør gjerne noe selv i bytte mot egen tid. Får snakke med flere elektrikere og sjekke ut tilbud fra dem.

Er det mot grunn eller oppvarmet kjeller, godt isolert under ?

Her står varmekabler på i Hall-en i sokkeletasjen med termostaten ganske lavt men gjør at det ikke føles iskaldt og får forhåpentligvis ikke kondens i hjørnene. Men det går en god del kwh inn i dette gulvet. Når røk regulatoren i sommer og da var det iskaldt før den ble byttet i høst. Aner ikke noe om designgulv, men har det rimelig god varmeledning så blir det sikkert like kaldt som fliser.


Det er over en annen leilighet. Det er stubbeloft med leire mellom etasjene, men direkte gulvkaldt tror jeg ikke der er. Det er tross alt øverst i en fire etasjers bygård.

Takk for din erfaring! Jeg kjenner ikke varmeledningen, jeg antar den er litt bedre enn vanlig betong, men bare litt. gjetningen er basert på to ting: det er en del polymerer i sementblandingen, så overflaten er mykere, og antakelig litt varmere, enn betong.
Og jeg har vært rundt i butikklokaler som har akkurat denne gulvløsningen, og kjent på gulvene der. det er mulig butikkene har varmekabler, så det er litt vanskelig å si for sikkert hvorfor, men gulvene var langt fra så kalde et steingulv hadde vært.

Det blir for dumt å lage et gulv som bidrar til kondens i en allerede dårlig luftet leilighet. Mange fraråder jo å til og med tørke klær i bygårder, og ønsker ikke gjør noe verre enn det er. Kondens i bjelkelaget og ut i muren er ofte et problem i slike gårder også.
Kjedelig om det vil trekke mye strøm. Det er ikke akkurat en energieffektig leilighet fra før, med 3.10 i takhlyde og utlektede uisolerte vegger...
HSt
   #4
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Det er ikke alltid lett å huske beskrivelser fra før så trolig har jeg lest om deg før (tror jeg). Mht til kondensfare så er dette særlig et problem i kjelleretasjer der en har gulv i kjeller og  får kuldeebro i hjørnet på sålen inn mot yttervegg i en kjeller.  Siden du har noen andre som betaler fyring under deg så har du i allefall ikke våre 8-13graderC under gulvet som er situasjonen her hjemme.  Så du bør ikke få like stort varmetap som her (gulvet er delvis isolert med løs leca som ikke virker som isolasjon pga for mye luftomrøring under huset).

Men årsaken til at parkett virker varmere enn laminat er at laminat leder varme bort bedre enn parkett, flis virker enda kaldere fordi det leder bort varme enda bedre.  Det er hvor ditt gulv kommer på denne skalaen jeg er usikker på.
  (trådstarter)
   #5
 329     0
Det kan være, har vært temmelig needy på forumet for tiden. Er grønn på gulvløsningen, og har valgt fattigmansversjonen hvor jeg er prosjektleder og skaffer all info sjøl. Vært i kontakt med mange proffe folk, men det skinner igjennom at de gjerne vil selge produktene sine.

Har vært nervøs for å sitte igjen med en idiotisk løsning. Det sikreste er kanskje å avrette og lime tregulv over, men det blir ekstremt mye arbeid: gangen min har seks dører og er krokete og skjev, så jeg ser for meg at gulvleggingen blir et mas der. Å helle flytende masse over, virker som en drøm i forhold, men synd dersom det senker boligverdien og blir tullete, bare fordi et støper sier det er kult.

Ja, det er fyring under oss. Ikke store kuldeproblemet. Tror ikke gulvet blir beinkaldt, uansett, men når man like gjerne skal gjøre en så omfattende prosess er det kanskje idioti å ikke legge kabler mht verdien på boligen. Man får ikke igjen pengene man har lagt i lydisolering, men om man i tillegg oppgraderer med varme (ser for meg at folk liker dette) har man kanskje reddet det litt inn.
   #6
 30     0
Hadde vært artig å sett pristilbudet på 30 000 for å se hvordan brøken er. Varmekablene koster vel ca 4-5 tusen, termostatene kanskje 1-2 tusen for begge to samlet. Velger man varmekabelmatte koster jo de en del mer, men da er det jo mye tid spart på leggingen da.

Se priser på feks elmaterialer.no , hvis man registrerer seg som kunde får man etter det jeg kan skjønne veldig bra priser, i alle fall sammenlignet med feks megaflis, clas ohlson osv. Nå som vinteren nærmer seg er det ofte tilbud på varmerelaterte artikler også.

Elektrikkere som ikke lar deg kjøpe inn utstyr selv er det jo egentlig bare å styre unna, at de ikke vil montere utstyr fra europris er jo en ting, men så lenge man holder seg til kjente merker som uansett ville vært det samme som de hadde handlet inn selv, burde ikke være noe å sette seg på bakbeina for.