27,936    17    1  

Legge varmekabler i gang og våtrom selv

kns
 1     0
Ønsker at legge nytt flisegulv og varmekabler i vår gang.

Der ligger trebord  fra før (ca. 30mm) som er veldig stabile som underlag.
Tenkte at legge depron->varmekabler->avretningsmasse->membran(fugtsperre)->fliser, men er det lov at gjøre dette?
Forhørte meg på Megaflis om hvordan man kunne gjøre og de kom med dette forslag, men jeg har siden lest på deprons sider at der skal være ikke-brennbart materiale under depron (feks. gips) - hva er egentlig riktig måte?

Kan jeg selv legge varmekabler og gulv, men få en elektriker til at tilslutte det?

   #1
 4,285     1

Les denne tråden.
 
Det er i allefall ok hvis du legger passende varmematte. Tror at du får problemer med å få noen til å tilkoble kabelen/ matta hvis de ikke har lagt den selv. Det har de ikke lov til. Det er blitt ganske strenge krav til dokumentasjon av skjult varme. Men alt utenom det som har med varmen å gjøre kan du gjøre selv.
   #3
 21,481     Enebolig     0
Legg armeringsnetting oppå depronen og strips kabelen oppå der igjen. Da får du den nødvendige avstanden til brennbart materiale.

Men hvordan er dette med avretningsmasse og fliser når gammelt tregulv er underlaget. Vil det sprekke pga bevegelse ettersom det er fuktig/tørt?
   #4
 484     Bergen     0
For at du skal få en elektrikker til å kopple og GODKJENNE dette så må elektrikkeren måle kabelen både før og etter støping, det skal også være jordfeilbryter i huset ditt. ++

Men du spør jo om du kan legge den selv, det kan du, du kan gjøre alt klart (til støp) så får du trikkeren din til å komme innom en halvtime og måler kabelene du har lagt ut, så støper du ferdig og ringer igjen og ber de komme innom igjen.

(De må kansje oppgradere strømkabelen til varmekabelen om den ikke er stor nok (1 time arbeid ca) og kopple jordfeilbryter om du ikke har (ca 1 time), og kople til termorstaten (10 min))

PS: dokumenter det du gjør så du kan legge dette fram også hvis han spør. Men avtal gjærne dette med et lokalt lite firma, de er ofte enklere å ha med å gjøre siden de er mere "folkelige"  Wink
Signatur
   #5
 4,285     0
I følge loven er det kun fagfolk som kan  utføre elektriske installasjoner. Dette vil også gjelde leggingen av varmekabelen.
   #6
 484     Bergen     0
Der er jeg ikke enig i din utalelse, legging og tilkopling er to forskjellige ting.  Wink
Signatur
   #7
 21,481     Enebolig     0
Går ikke an å være uenig med loven. Den er tydelig nok på dette området.

   #8
 1,292     Ålesund     0

Der er jeg ikke enig i din utalelse, legging og tilkopling er to forskjellige ting.  ;)

Det at elektrisk arbeid skal utføres av fagfolk gjelder fra a-å. Det vil da si alt som legging av varmekabler, rørlegging, trekking av ledninger, kobling osv.
Loven er veldig klar, og det er ikke nevnt noen unntak Wink
   #10
 1,292     Ålesund     0

Når er en person en fagperson? Er det etter "yrkesskolen"?

Kanskje mer riktig å si installatør.. Husker ikke ordrett hva som står i forskriften, bare hva det betyr ;)
En fagperson er jo vel bare en person med fagbrev, er det ikke det da? ;D ???