74    1    0  

Måling og feilsøking av varmekabler

 1     0
Hei!
Har varmekabler på et lite bad som ikke fungerer av uviss årsak. EL-tilsynet har før jeg bodde her fjernet termostaten ved tilfeldig sjekk da det ikke var liv i kablene og det derfor ikke var lov å ha de tilkoblet termostat. Vet derfor ikke 100% om det bare var termostaten som ikke fungerte. 

Har målt med multimeter, får ca 108 Ohm når jeg måler motstand i selve varmekabelen ende til ende, og mellom hver fase og jordingskabelen som kommer fra samme sted er det mer enn 2MOhm da dette er maks hva multimeteret mitt kan måle (kryper fra 1.9 til ~ ved måling).

Ut ifra hva jeg forstår betyr 108 Ohm at det ikke er brudd i selve varmekabelen, og siden det er høy nok motstand mot jord tyder det heller ikke på et isolasjonsproblem eller er det her "megging" kommer inn i bildet? 

I teorien, kan en fagperson koble hver ende av varmekabelen rett til strøm med en to-polet bryter uten regulator/termostat for å kontrollere om kablene virker på tilsvarende maks effekt? Om en slik test fører til at sikring eller jordfeil ryker, betyr det at det likevel er et isolasjonsproblem som må lokaliseres og løses av typ M-Tek?

Håper på gode innspill:)

HSt
   #1
 25 493     Lillestrøm kommune     0
M-tek er tingen evt få megget kabelen (måler motstand til jord med høy testspenning)

Det er endetermineringen som visst i 90-95% av tilfellene er feilen