174    12    0  

Microtemp MTC3 og 47kΩ gulvfølere

 49     0
Har ei hytte med flere eldre Ensto Eco10 thermostater hvor av/på bryteren feiler og vil bytte de. Disse bruker 47kΩ gulvfølere som er vanskelig å bytte. Har samtidig ønske om å bytte ganske nye Microtemp MTC3 thermostater vi har hjemme og bruke de på hytta, men ser ingen opsjoner i meny for å velge type gulvføler. Gulvfølerne for MTC3 er 12kΩ. 
Ser på div andre produsenters modeller som f.eks de fra CTM Lyng (bruker 47kΩ som standard) at man har mulighet til å bruke flere typer følere, men selv Micromatics nyere MTC4 har ikke den muligheten i menystrukturen.

HSt
   #1
 36,742     Lillestrøm kommune     0
Jeg ville byttet til enheter som er styrbare så en kan få på plass intelligent strømstyring, utnytte mer når på døgnet strømforbruk bør havne

Micromatic har visst heller ikke blitt noe bedre mht kvalitet jeg skal bytte ut en enhet som ble byttet bare for noen år siden (burde vært byttet på reklamasjon hvis jeg hadde kvitteringen)
  (trådstarter)
   #2
 49     0
Jo MTC3 og MTC4 vi har i huset skal byttes med Zigbee kompatible thermostater. Ønsket å bruke de utbytta Micromatic enhetene på hytta siden de dekker behovet der. På hytta slås de kun på når vi er der og noe mer avansert er det ikke behov for akkurat nå.
HSt
   #3
 36,742     Lillestrøm kommune     0
Ok det hender det glipper noen detaljer når en leser et innlegg så jeg så ikke at det var gjenbruk jeg tenkte på ny enhet maken til dere hadde hjemme
   #4
 24,746     Akershus     0
Muligens kan du bruke MTC som effektregulator ved å sette inn en falsk 47kΩ motstand.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 49     0
Muligens kan du bruke MTC som effektregulator ved å sette inn en falsk 47kΩ motstand.

Men er det ikke da like greit å koble til eksisterende 47kΩ gulvfølere til MTC som settes til effektregulator?
HSt
   #6
 36,742     Lillestrøm kommune     0
Han snublet litt ved å foreslå gal motstand, han mener vel det som får den til å våkne opp. Men er det temperaturfølsomt gulv så trenger du trolig føleren, er det ikke så viktig kan en kanskje sette inn en ny dårligere plassert ?
   #7
 24,746     Akershus     0
Mente 12kΩ ja, tilpasset MTC.

Nå kjenner jeg ikke disse og vet ikke om de kan stilles om til å funksjonere som effektregulator, i så fall trenger en trolig ingen motstand. Om MTC kun funksjonerer som termostat, kan en kanskje lure den til å oppføre seg som en effektregulator ved å koble til en fast motstand, gulvføleren er en temperaturfølsom motstand, NTC/PTC. Så regulerer en effekten ved å stille temperaturverdien opp og ned etter behov.
Signatur

HSt
   #8
 36,742     Lillestrøm kommune     0
Eller en bruker denne NTC/PTC som romføler eller dårligere montert gulvføler
  (trådstarter)
   #9
 49     0
Kan man ikke bruke MTC på 47kΩ gulvføler så får jeg bare få tak i noen som er kompatible. CTM Lyng mTemp universal får man til 650,- så de er ett alternativ. Evt så får man legge på noen hundrelapper slik at man får noe som er forberedt for smartsyring slik HSt har foreslått.
   #10
 4,285     0
Mente 12kΩ ja, tilpasset MTC.

Om MTC kun funksjonerer som termostat, kan en kanskje lure den til å oppføre seg som en effektregulator ved å koble til en fast motstand, gulvføleren er en temperaturfølsom motstand, NTC/PTC. Så regulerer en effekten ved å stille temperaturverdien opp og ned etter behov.

Da kan en like godt bytte til bare en bryter. Enten ligger den inne eller så ligger den ute.
Den blir ikke regulator om en bruker en ohmsk motstand.