#31
 3,258     Akershus     0

hehehe nei se der gitt Smile jaja ser jo absolutt fordelen med at gud og hvermann kan koble sammen dette selv må jo være tryggeste varmekilden, sikkert enda tryggere enn oljefylte radiatorovner  ;)


Ettersom de fleste nå bruker varmepumper til oppvarming av luft så er vel høyeffekts varmeløsninger for gulv avlegs?

Er jo meningsløst å varme opp hele rommet med elektriske varmekabler. Luft/luft pumpe for varm luft, laveffekts folie for lunk i gulvet.

Jeg mener det blir feil å kalle varmekabler for en "varmekilde". Med mindre man faktisk har det som en varmekilde, men det vil jeg tro de færreste har.
--------------

Har selv gammeldagse høyeffektskabler i ett gulv, men etter at vi fikk luft/luft pumper så står kablene på et minimum for å akkurat gi ørlite lunk i gulvet, ikke for å varme opp rommet eller lufta. På nye gulv har vi lagt folie, dvs elektriker la det.

En fordel ifht å støype gammeldagse kabler er jo at folie er ekstremt rask, man kan slå på gulvvarmen når man skal bruke gulvet, man kan nattesenke uten at det er dag og natt før det merkes osv. Og ikke minst så legger elektriker gulvet ferdig på kort tid slik at en kan legge parkett/laminat oppå og gjøre gulvet ferdig samme dag.

Alt i alt vil jeg tro at folie må være billig iom at det er kjapt å legge. Dessuten er det utvilsomt mulig å spare strøm ifht gammeldagse kabler iom at det knapt har treghet. Man kan slå av gulvvarmen når man ikke trenger den.

Og om det først skjer en feil med kablene og de er støypt ned i gulvet??? Da er det enklere med folie gitt.

Hvorfor folk mener at gammeldagse kabler er "best" begriper jeg ikke, gammel vane?
Signatur

   #32
 61     Romerike     0
Skal du ha fliser på gulvet er du vel nesten nødt til å støpe ned kablene...?
   #33
 205     Kolbotn     1
Synes det virker helt feil å skulle koble til noe slikt med støpsel.
Defineres ikke dette som fast installasjon?
Signatur
   #34
 21,481     Enebolig     0
Dette er et produkt som ligger på grensen. Det leveres med plugg, men er likevel skjult varme.

Det blir nok stort sett installert uten dokumentasjon (bilde/skisse) og manglende jordfeilbryter. DLE ville ikke godkjent det. Men hva skal de gjøre, dra ut pluggen eller kreve fast tilkobling med tilhørende dokumentasjon og jordfeilbryter? Blir nok førstnevnte.
   #36
 21,481     Enebolig     1
Det står om jordfeilbryter i specs på slutten, og det nevnes at man "bør" tegne en skisse over hvor elementene er plassert. Det blir nok gjort...unntaksvis/tilfeldigvis.
   #37
 56     0
Gammel tråd, men lurer på langtidserfaringer med Pergo Quickheat matter. De ser ut til å være det samme som det Megaflis selger som Veria Clickmat. Jeg tenker å ha dette i en kjellerstue på 3x6m. Å betale en elektrikker i dyre dommer er ikke særlig interessant så da er dette eneste alternativ. Jeg har betonggulv og skal legge klikkgulv oppå. Ser Veria anbefaler 100w matter på betonggulv.

   #38
 414     -     0
Tråden er gammel, men jeg tenkte jeg kunne føye til mine erfaringer.

Jeg skiftet i forrige uke gulv i en gang i kjelleren, gangen går mellom bad og soverom slik at man ofte går barfot der. Gulvet har alltid vært plagsomt kaldt, selv når romtemperaturen har vært greit.

Rommet er 114x470 cm, det passet derfor perfekt med en matte på 1x5 m. 0,25 cm i hver ende er uten elektriske komponenter og kan kappes ved behov. Overskytende plass på sidene ble fylt ut med kapp fra enden pluss noen løse «fyllmatter .

Etter fjerning av gammelt gulv (laminat, skum og gammel vinyl) var jeg nede på betongsåle Denne var knusk tørr, men jeg la uansett plastfolie som angitt i leggeveiledningen. Deretter mattene – det gikk nesten fortere enn med vanlig gulvunderlag. Men det gjelder å få el-tilkoblingen på matten nærmest mulig tilgjengelig stikkontakt. Man får skjøtekabler tilpasset systemet, men de koster rundt 300 kr/m.

Quickheat-mattene bygger ca. 8-9 mm, så det ble litt mer enn det undergulvet jeg fjernet. Den nye parketten bygde også mer enn den gamle laminaten, så alt i alt kom jeg nesten i nivå med eksisterende dørterskler.

Mattene styres med en trådløs enhet som var enkel og grei – virket rett ut av boksen (etter å ha satt i batterier). Den har mulighet for tidsstyring, men ikke noe jeg har satt opp ennå.

Tilkoblingen til stikkontakt skjer via en koblingsboks som har en ca. 1 m lang kabel med ujordet stikk, kabel til varmematten(e) og en temperaturføler som skal legges mellom matten og gulvet. Det er skåret ut en slisse i matten der føleren kan legges, men jeg hadde for lang avstand fra boksen til der slissen var, så jeg måtte i stedet legge den rett på matta. Føleren er kanskje 5 mm i diameter og jeg var litt redd for at det skulle bule under gulvet, men det var ikke merkbart da parketten kom på (mattene tar nok opp en del ujevnheter).

Ledningene til føler og matter ligger åpent, men de kan sikkert legges i kabelkanal dersom man vil ha dem mer skjult. Jeg har laget slisser i feielisten og montert styringsboksen rett over denne, så man ser ikke ledningene om man ikke legger seg ned på gulvet.

Noen har klaget over at det klikker mye i koblingsboksen. Den har et klikk når den kobler inn, og et mye svakere når den kobler ut. Jeg har ikke merket noe til det, men ville kanskje gjort det om boksen var inne på soverommet. Jeg har hørt varmekabel-termostater som klikker verre.

Mattene har 55 W/kvm effekt. Jeg har satt målverdien (i føleren) på 28 grader, som er det maksimale parketten vil ha. Så langt har ikke mattene klart å komme opp i mer enn 25-26 grader, men vi har -10 ute. Da er temperaturen i gulvet helt grei.

Prismessig kostet det ca. 1400 for varmematten, ca. 1200 for styringen og ca. 400 for «fyllmatter og skjøtekabel – altså rundt 600 kr per kvm. Jeg kjøpte dessuten en rull aluminiumtape for å feste mattene sammen, men jeg tror gaffatape hadde funket like greit. Arbeidet var fort gjort – kanskje to timer etter at gulvet var klargjort.

Jeg tror dette er en grei løsning for mindre rom der koblingsboksen ikke oppleves som skjemmende. I større rom hadde jeg nok heller gått for varmefolie montert av elektriker.

(Og ja, jeg har tatt bilde av mattene og de elektriske tilkoblingene, og fylt ut dokumentasjon som er lagt i sikringsskapet. Smile Jeg har uansett gjort tilkoblingen slik at jeg kan løsne ett parkettbord (avslutningsbord i et hjørne) og komme til alle tilkoblingene dersom behovet oppstår.)
   #39
 56     0
Monterte slike i fjor høst i et kjellerrom. 100w/kvm. De gir en lunk på gulvet, men varmer ikke opp rommet.
HSt
   #40
 36,636     Lillestrøm kommune     0
Årsaken til at de evt ikke varmer opp er jo at det da mangler isolasjon nedover i gulvet og dere prøver å varme opp jordkloden med gulvvarmen deres.

For sikkerhet skyld : Depron er ikke en isolasjon, den reflekterer ikke varme oppover noe mer enn 6mm isopor, dvs isolasjonseffekten er svært nær 0