15,547    32    1  

Ujevn varme på baderromsgulv

 168     Trondheim     0
Hei,

Jeg opplever ujevn varme på baderomsgulvet.
I dusjsonen så har elektriker lagt varmekabel (17 W/m) med 7-8 cm CC på en side av sluk mens på den andre siden ligger den med cc fra 17 til ca 26 cm. Dette har jeg fått målt med Termografi. Dette gir ca 200-240 W/kvm på ene siden av sluket mens den er ca 60-100 W/kvm på den andre siden.  (Prosjektert flateeffekt er ca 125 W/kvm på hele gulvet). Konsekvensen av dette er at jeg får svært høy temperatur der kabelen ligger svært tett og lav temperatur spesielt der det er stor avstand mellom kablene (naturligvis), og forskjellen kan måles til ca 5 grader (noe større på kalde dager).

Elektriker mener at dette er helt normal utførelse og ikke gir grunnlag for reklamasjon. Dessuten så foreslår han å bruke varmtvann fra dusjen til å varme opp gulvet før bruk slik at temperaturforskjellene ikke blir så merkbare(!!!).

Er det noen som har noen fornuftige kommentarer her?

Det skal nevnes at der kablene ligger tett så er det lagt 4 kabelstrenger innenfor et tverrsnitt på ca 30 cm. Her burde det vel vært tilstrekkelig med 2 strenger slik at flateeffekten hadde blitt tilnærmet halvert og lik resten av gulvet? På den andre siden av sluket så er det ingen hindringer for at kablene kunne ha vært lagt tettere og lik CC forøvrig.

   #1
 22,342     Akershus     0
Dette er for dårlig. Varme opp gulvet med vann fra dusjen ??? Da kunne man droppet kablene. Din trikker burde finne seg en annen jobb hvis han mener det er greit med 7 - 26 cm cc avstand på et bad.
   #3
 21,481     Enebolig     0
Her bør man kikke på termografi dokumentasjonen. Det er ikke uvanlig at feks de som støper gulvet spenner borti kabelen og forandrer cc litt. Men man snakker ikke om noe som kan utgjøre en merkbar forskjell.

Cc under badekar ol kan være langt mer enn på gulvet forøvrig, dette er normal prosedyre.

Men dersom ethver person kan merke en tydelig forskjell, så snakker vi om reklamasjon. Det er uholdbart.
  (trådstarter)
   #4
 168     Trondheim     0
Hei,

Takk for tilbakemeldinger.

Kablene er limt fast til underlaget, slik at en flytting under støping anses som lite trolig. Ihvertfall til å kunne forklare de store forskjellen.
   #6
 139     Norge     0
10cm forskjell i CC er ganske drøyt ja..

At det blir tettere enkelte plasser for å komme seg rundt sluk og slikt er ikke unormalt,  men vi snakker svært sjeldent om så store forskjeller i CC.

Virker kanskje som elektrikeren har jobba litt fort her og fått litt for mye kabel kanskje?

Du må gjerne legge ut termogrammene hvis du har disse ?
Signatur
   #7
 22,342     Akershus     0


At det blir tettere enkelte plasser for å komme seg rundt sluk og slikt er ikke unormalt,  men vi snakker svært sjeldent om så store forskjeller i CC.

Virker kanskje som elektrikeren har jobba litt fort her og fått litt for mye kabel kanskje?

Men å legge det med så stor forskjell er helt på trynet. Det er greit å bomme litt, men når man systematisk legger med nesten 20 cm forskjell i cc på hver side av sluket skjønner man at vedkommende har gitt faen.

   #8
 684     Engavågen -Meløy     0
Jeg la kablene 15cm fra sluk, slik at vannlåsen i sluken ikke skal tørke ut når vi er på ferie osv. Men jeg forandra ikke på cc mellom kablene. Høres ut som han elektrikkern ikke bryr seg serlig om å gjøre skikkelig arbeid.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 168     Trondheim     0
Hei og godt nytt år,

Takker for tilbakemeldinger.
Skal legge ut termografibilder m.m., men saken skal opp til behandling snart og vil avvente til etter dette. For ordens skyld, så er det flere feil ved utførelsen...

   #10
 24,748     Akershus     0
Greiest å gjøre ting selv:

1) Det blir rett gjort
2) Hvis det likevel blir feil så vet en hvem "som tar ansvar".
Signatur