#51
 21,481     Enebolig     0
På Depron gjør det ingenting, den skal gå tilbake til sin opprinnelige størrelse/tykkelse når man tar bort trykket. Selve varmefolien skal man være litt forsiktig med, det hender at man legger ut gulvet "midlertidig" slik at man har noe å tråkke på dersom gulvet ikke skal legges med en gang.

   #52
 8,022     Bærum     0
Bra input. La ut depron i dag og "følte" at den liksom ikke gikk tilbake til sin opprinnelige form de stedene jeg tråkket, men mulig at den er veldig treg og at den over tid siger tilbake slik dere proffe gutter sier. La uansett ut noen halve plater av kapp fra smartpanel som jeg stod/satt oppå ved videre arbeid for å være på den sikre siden.
   #53
 21,481     Enebolig     0
Vel....jeg har også mine tanker om hva som skjer med Depron som ligger under press noen år  Wink
   #54
 199     Bryne     0
"Låner" tråden litt til samme tema.

Har lagt Bambus over Timbermate Duratex som jeg er MEGET fornøyd med.

Nå skal et soverom for oss voksne pusses opp, og regjeringen i huset ønsker gulvvarme. Gulvet er i dag støpt etasjeskille, 3mm isopor og gulvspon. Videre oppbygging kunne da være fra bunn:
1) Depron
2) Varmefolie
3) Plast
5) Parkett

Men siden jeg er så glad i Timbermaten, og isopor kanskje er det kapilæbrytende element jeg trenger, kunne oppbygingen være

1) Timbermate (tykk gummiaktiv gulvmatte)
2) Varmefolie
3) Parkett

Parkettleverandøren ante ikke hvordan varmen kan være på Timbermate, men internett sier den kan legges oppå gulvvarme. Ebeco innkluderer alltid Depron som isolasjon, men jeg har jo allerede isolasjon over betongen, så 3mm med "isolasjon" ser jeg ikke store behovet i. Det er jo heller ikke på bakkeplan.
Eneste jeg frykter (ubegrunet) er om det er skumle stoffer i Timermate matten som i plast: http://www.ebeco.se/privat/support/kan-jag-lagga-ebisol-och-folie-direkt-pa-den-gamla-plastmattan.

Jokeren er at skyvedørsgarderobe ble bestilt på mål FØR depron ble et tema Smile
   #55
 21,481     Enebolig     0
Det er produsent av varmefolien som kan svare deg på hva slags underlag som er godkjent.
   #56
 199     Bryne     0

Det er produsent av varmefolien som kan svare deg på hva slags underlag som er godkjent.


Fant en annen tråd som en eller annen som kaller seg sOPp var innom :)
Der var det linket til denne filen:
http://www.elflex.no/images/stories/PDF/monteringsanvisning/mk5utg_04-13-2008_51.pdf

Punkt 3.4 underpunkt 4.5 sier "Depron eller K1A klassifisert plate" Da er det kanskje mulig om jeg finner ut av brannklassifiseringen Smile
   #57
 96     0
Det ingen nevner her er at undelaget og gulvet må støvsuges og være helt fritt for smuss.
Jeg ser ikke hensikten med å lime depron til gulvet. Jeg bruker kun 6mm depron og skjønner ikke hvorfor 3mm selges. alle klemmene skal man ha på "vulketape". Tror det er mange farlige kobblinger og manglende pappirer og målinger.

   #58
 21,481     Enebolig     0
Selvfølgelig rengjøres gulvet. 3mm selges fordi det bygger mindre (for de som trenger det) og fordi det "egentlig" er for mykt med 6mm hvis man skal legge visse typer laminat.
   #59
 199     Bryne     0

<snip> Jeg ser ikke hensikten med å lime depron til gulvet. Jeg bruker kun 6mm depron og skjønner ikke hvorfor 3mm selges.<snip>


Jeg trenger ikke 6mm depron, når sponplaten ligger på 5cm isopor, som igjen ligger på et etasjeskille.