#451
 3,277     I huset mitt     0
Klemmene for tilkobling på folien bygger jo oftest noen millimeter, og disse må freses ned i gulvet om man ikke har eks depron som bygger opp høyden.

   #452
 2     0
Kan skjære ut litt av belegget, evt meisle litt rom for koblingene. Takk for svar:)
OPF
   #453
 1     0
Hei. Kan man legge depron rett på gulvbelegg, og så varmefolie over? (Plast og gulv også selvsagt)
   #454
 380     1
Plast mot betong er noe parkettleverandørene kom opp med... for å beskytte parkett mot fukt... ja legg plast på betong dersom det er dårlig drenering.... knusktørr betong behøver ikke plast over seg...
Uansett, legg ikke plast over eller under varmefolie som et basseng, ref. opp langs veggene,
da ender man som regel opp med et basseng... fylt av vann... sett flere eksempler...


Gulvføler skjæres normalt ned i 6mm underlagsmatte, problem å skifte den, nei, må bare vippe opp noen bord...

Hei

Så du innlegget mitt under dette, #444.

Elektriker kommer på fredag, og veldig usikker siden han sier at jeg bare skal legge PE folie opp etter veggene et par centimeter, men blir nervøs når du sa det jeg sa.

Det han sa var at jeg skal legge folie opp på veggene på betong, så legger vi/han folie over varmefolie men med et par cm avvik fra vegg.

Det du mener er best er å ha et par cm avvik fra vegg både på betong og oppå varmefolie?

Takker for svar
  (trådstarter)
   #455
 2,018     Strømmen     0
Takker for svar

Ja, det er det jeg mener... da unngår du mulighet for oppsamling av vann/fukt som måtte oppstå...
Signatur
Skrev i 10 år om led belysning og gulvvarme for elby, skriver fra 01.01.2020 kun som privatperson Smile.
  (trådstarter)
   #456
 2,018     Strømmen     0
Hei. Kan man legge depron rett på gulvbelegg, og så varmefolie over? (Plast og gulv også selvsagt)

Ikke på vinyl, da risikerer man en kjemisk reaksjon, og ikke dersom depron og gulvbelegg tilsammen blir for mykt underlag for parkett laminat.
Signatur
Skrev i 10 år om led belysning og gulvvarme for elby, skriver fra 01.01.2020 kun som privatperson Smile.

   #458
 3,277     I huset mitt     0
Hvor tar man strøm til varmefolien fra, legger man strømtilførsel i samme rør som termostaten?

Ofte samme rør ned fra theromstaten, derfra litt forskjellig. Hos meg er det 2 rør ned fra thermostat til gulv.

Tilførsel til varmefolien er i endene på folie-seksjonene, så de skjøtes sammen og fra enden går ut til vegg/rør, etc så videre til thermostat. Mange legger rør frem til midtpunkt på golvet etc for føleren.
   #459
 72     1
Beklager hvis jeg spør om noe som allerede er besvart, tråden var veldig lang og mange gjentagende spørsmål så tilslutt orket jeg ikke lese alle innleggene bare for å lese det samme om og om igjen...

Jeg skal ha varmefolie i hele huset, er godt kjent med produktet (har hatt varmefolie på kjøkkenet i 4 år, og 40m2 varmefolie i 2.etg. i garasjen).

Varmefolie - Hva lurer du på ? -  - ElJan

Det blir naturligvis mange soner og termostater, og det er i den forbindelse jeg har lyst til å gjøre det litt annerledes ved å ha alle regulatorene samlet, enten i ett eget skap (DIN skinner) for termostatene sentralt plassert, i sikringsskapet til huset (nytt skap med 3 rader og 64 moduler, en rad er pr. dags dato helt ledig) eller at det bygges ett "skap" med vanlig veggbokser sentralt plassert i bygget).
Mest pga. det estetiske for å slippe å ha termostater overalt, men også for å slippe barnehender som trykker i vilden sky, for ikke å snakke om det irriterende klikket som kommer hver gang relèet slår ut og inn..

Ett alternativ er da termostater for bruk på skinner, f.eks. Micromatic ETN4 (https://www.micromatic.no/produkter/varme--varmestyring/termostater-tavle/oj1045/), men har lyst til å bruke Heatit Z-TRM2fx ( https://www.heatit.com/heating-control/floor-heating-thermostats/heatit-z-trm2/ ) , slik at smarthuset kan overvåke, styre og loggføre effektbruk.
Da må jeg vel isåfall lage meg ett "skap" med veggbokser.
Og der kommer spørsmålene jeg har brukt altfor lang innledning til:
1. Er det noe problem å skjøte sensor ledningene slik at jeg kan ha gulvføler riktig plassert, og ekstern romføler? Vil tro avviket pga. lengre leder kan programmeres ved å måle faktisk verdi på gulvet vs. ohm fra gulvsensor?
2. Skjøte kaldleder (fra nedstøpt varmekabel på bad og gang) med wago i en veggboks med blendelokk? (RKK fra folie dras naturligvis frem til der termostat er plassert)

Det er naturligvis mye lettere å ha termostatene på vegg i det aktuelle rommet, med innebygd romsensor og ekstern gulvsensor, men da har man den evige irriterende relè klikkingen resten av livet..
  (trådstarter)
   #460
 2,018     Strømmen     0
Ingen problem å gjøre det du beskriver dingy, med å skjøte av sensorledning og tilførsel til varmefolie og
varmekabel, for sentral plassering av styring... men ikke mange gjør dette... 

Vil vel tro at andre generasjon av Z-Wave termostat til Heatit er et bedre alternativ når den en gang kommer med direkte effektmåling... barnesikring hindrer tull...  klikk klikk klikk, man venner seg... og starter man med trådløs, så er det mye annet morro der...
Signatur
Skrev i 10 år om led belysning og gulvvarme for elby, skriver fra 01.01.2020 kun som privatperson Smile.