22,068    33    11  

Varmekabler oppå xps?

 21     Oslo     2
Driver å bygger opp badegulvet på nytt, har støpt opp gulvet, skal nå legge 50 mm xps, og deretter støpe siste støp med varmekabler og fall som får tykkelse 50-75mm. Spørsmålet er hvor varmekablene burde ligge i øverste støp? Hvor langt over xps`en må de ligge? holder det å stripse de til stålnettet ca 10 mm over xpsen?

   #1
 21,481     Enebolig     0
Ja, noen mm med ubrennbart underlag holder (litt avhengig av produsent) men feks 10mm med støp under er mer enn nok.
  (trådstarter)
   #2
 21     Oslo     1
Ok, er det hensiktsmessig å innkapsle varmekablene med selvutjevnende avrettingsmasse først for å unngå å gå for mye på det og "presse" det ned i isoporen? Deretter støpe fall. Er det også lurt å lime xps platene til understøpen?
   #3
 769     Tromsø     0
bortkastet tid. Husk bare på å komprimere/vibrere godt når du støper slik at alle luftlommene kommer opp.
Signatur
   #4
 22,342     Akershus     1
Ved bruk av markfuktig betong er det lett å løfte kablene opp slik at det blir avstand til isoporen. Husk bare å bearbeide betongen godt slik at luft kommer ut.
  (trådstarter)
   #5
 21     Oslo     0
Har planer om å bruke selvutjevnende termomasse. Tenkte å bruke hey'di stålnett til armering, er det bra nok? Brukte det i understøpen også.
   #6
 22,342     Akershus     0
Har brukt det de hadde byggsjappe og Megaflis. Aner ikke merke. Det var godt nok. P091 er vel rimeligere, men ikke alltid man får tak i det. Det funker fint hvis det ligger i støpen og ikke underst.
   #7
 8,022     Bærum     0
Er det konvensjonell varmekabel? La nettopp matte rett på xps. Matta var beregnet for å kunne ligge på brennbart underlag dog. Xps'en jeg brukte tålte 70 grader. Skal aldri ha så varmt gulv Smile

  (trådstarter)
   #8
 21     Oslo     0
Ja skal ha vanlig kabler..snakket med elektrikern nå som skal gjøre jobben og han sa det ikke var noen spesielle krav, så stripser de til stålnettet som legges på 10 mm armeringsstoler. Det får holde! Men er det noen som har noen tanker om å lime xps platene til understøpen for å unngå "svikt" under?
   #10
 5     Trondheim     0
Utrolig å observere at ufaglærte vanlige mennesker på død og liv skal gjøre alt selv. Bruke tid på å konversere på slike nettsider...stille mange spørsmål og får like mange tilbake da det er ufaglærte som svarer. At de som svarer synser på hva de har av "erfaring", har hørt av andre og kanskje tror er er riktig, er helt utrolig. At de i det hele tatt gidder å svare og at spørsmålstiller i hele tatt kan stole på hva som blir sagt. Oppfordring: Bruk faglærte håndverkere så går jobben raskere og du har en klageinstans å gå til dersom noe oppstår i etterkant.