3 760    10    4  

Jordfeilbryter og varmtvannsbereder

 3     0
Jordfeilbryteren slår ut på berederen og jeg får derfor ikke koblet til strøm. Hva kan det skyldes? Har hatt noe lekkasje på kran nederst på berederen en tid, ellers ikke noe spes. Berederen er ca 10 år. 

   #1
 23 778     Akershus     0
Trolig feil på varmeelementet. Avhengig av vannkvaliteten kan dette spises opp. Kan avhjelpes noe med å sete inn offeranode.

Ventilen nederst er trolig sikkerhetsventilen. Vær obs på at den kan sprute voldsomt! De har det med å dryppe litt. Dersom du har tilbakeslagsventil mot gatenetter (vannmåler, trykkreduksjonsventil, tilbakeslagsventil) og ingen ekspansjonskar, sikkerhetsventilen skvette etter hver vv-tapping.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Takk. Har lokal brønn og vannkvaliteten kan nok være årsak. Da er det rørlegger neste skjønner jeg
   #3
 1 696     Trondheim     0
Du kan jo ta ren titt her også først:
https://www.osohotwater.no/no-nb/faq

Punkt 5 under feilsøking gjelder sikring/jordfeilbryter.
Og om mulig kan du jo, bare for å være helt sikker, forsøke å koble den til en annen kurs (krever sannsynligvis en lang skjøteledning)

Eventuelt bare gå tak i en rørlegger og slipp å styre mer med det selv Wink
Signatur
   #4
 23 778     Akershus     0
Gitt at det er elementet, så blir det litt enklere om du tapper ned tanken på forhånd:

Steng innløpet til tanken, åpne vv-kraner, vri på sikkerhetsventilen. Den er gjerne slik at den er tung å vri på, du vrir ca 90 grader og den der åpen, du vrir 91 grader og den smeller igjen. Det kan også være tappeplugg på den.

Selve elementbyttet er trolgt gjort på et øyeblikk når vannet er ute.
Det kan selvfølgelig være andre feil, da fortrinnsvis en ledning som er brukket og en ende som kommer inn på gods.
Signatur
HSt
   #6
 34 631     Lillestrøm kommune     0
Pass på å fortelle at du har privat vann, Ozo hadde lenge en N modell for spesielt vanskelig vann men tror de nå produserer bare denne modellen. I en kommune i midt Norge holdt nye beholdere ca 14 dager uten N modellen.

   #9
 367     Tromsø     1
På den ene tanken jeg hadde fikk jeg irring på kontaktene som gjorde at jordfeilbryteren slo ut. irringa ble fjernet og tanken fungerte som normalt til elementet tok kvelden 3 år etterpå. På den andre tanken fikk jeg jordfeil denne uka etter at det begynte å lekke vann som dryppet ned på kontaktene til elementet og slo ut jordfeilbryteren.