#11
 24,785     Akershus     0
Jeg mener ikke å snakke den ned, men at folk skal forstå hvordan den funksjonerer og vite hva de kjøper. En kan blendes av at OSO har 2*2kW. Høiax har forøvrig kun ett element i sin expressvariant, men en snedig innvendig mekanisk løsning. Berederen kan være nyttig om en ofte kommer til hytte mekr kald bereder. Til daglig vil jeg tro at nytteverdien er marginal, men det er jo selvfølgelig opp til den enkelte.

Samme med ekstern eller innebygget ekspansjonskar. Folks preferanser er forskjellige.
Signatur

   #12
 5,432     Akershus     0
Det er da vel ikke noe å "blendes av" at den har 2+2 kw. Det står klart at den har "flipp-flopp" funksjon som gir 3 ganger raskere varmt vann uten å bruke ekstra strøm. Dine kommentarer gir neppe folk noe mer innsikt i dette.

Berederen er absolutt like nyttig om det er mange som dusjer til omtrent samme tid på dagen og man opplever for lite varmt vann til de siste. Mer genial bereder finnes vel knapt.

Når det gjelder Høiax xpress bereder som du mener kun har 1 element, kan jeg ikke se at dette stemmer.

"Med en Høiax Expressbereder får du varmt vann klart til tapping opptil tre ganger raskere enn på en standard varmtvannsbereder – uten å bruke mer strøm.

Teknikken er genialt enkel; Berederen er utstyrt med to elementer – ett nær bunnen og ett høyt oppe. Når vannet er kaldt, trer det øverste elementet i funksjon og varmer opp en begrenset vannmengde og du har på kun kort tid varmt vann for tapping. Deretter slår det nederste elementet inn og varmer opp resten av tanken. Begge elementene jobber aldri samtidig og forbruker dermed ikke mer strøm.
El-boksen er sprutsikker og godkjent for IP klasse 44."


https://vvskomplett.no/hoiax-titanium-eco-expressbereder-300l-tx?gclid=CjwKCAiA55mPBhBOEiwANmzoQiE_qo4ctqm4FwelI17YAiq8-U_kJDxztAwpTryVVZK7fPX1zBTpdxoCeUAQAvD_BwE
  (trådstarter)
   #13
 95     0
Heisann, takk for svar 🙂 kommer til å drøye noen år med å bytte siden det ikke kommer frem noen grunner til å bytte den helt ennå.
   #14
 24,785     Akershus     0
@snektriker. Ser at jeg nå tar feil mhp Høiax. Da jeg så på dette hadde de ett element i bunnen av tanken. Dette var omsluttet av et åpent rør. Det åpne røret hadde en bleeder opp til ca midt i tanken. Resultatet ble at en varmet øvre del først før den indre strømningen stanset opp og en fortsatte med å varme nedre del. Trolig fant en at to elementer funksjonerer bedre, dog til prisen av to elementer m.m.
Signatur