103    5    0  

Rimelig VVB med luft varmepumpe?

 72     Trondheim     0
Min svigermor har et hus med 4 utleie enheter, og i hver enhet er det eget sikringsskap med egen måler. Problemet er at det i kjelleren står 2 stk 200l tanker i serie og står for varmtvann for alle fire enhetene. Nå er dette i Midt-Norge og dette har jo ikke vært noe problem før vi også i vår region begynner å få høye priser. Siden dette er en enhet hun selv ikke bor i, så vil hun heller ikke kvalifisere for strømstøtte. 

En mulighet vi har tenkt litt på er plassere en VVB med innbygget varmepumpe i serie før de 2 andre tankene. Jeg vet at Wee.no hadde noen slike til ca 15.000 for en del år siden. I dag finner jeg bare slike til godt over 40.000. Noen som vet om noen forhandlere som har slike til en fornuftig pris?


   #1
 4 164     0
Ville bare kjøpt inn fire 50l tanker eller tilsvarende og satt en i hver enhet, men krever jo litt plass og en rørlegger. Da er du jo kvitt problemet?
   #2
 23 783     Akershus     0
Høres ut som et brukbart alternativ. Ev kan en også vurdere bare to ekstra vvb. De to en har kan kobles om til å serve hver sin boenhet.
Signatur
   #3
 5 432     Akershus     0
Er det ikke plass til mer enn 50 litere så er jo det et alternativ, men et dårlig et. En 120 l av kjent merke og kvalitet koster mye mindre enn 50 liter av samme kvalitet og dekker et større behov. Hadde nok uansett gjort noe med fordelingen. ja, men det er selvsagt en del kostnader å splitte disse, uansett løsning.
  (trådstarter)
   #4
 72     Trondheim     0
Egne tanker i hver leilighet er ikke så enkelt da kjøkken har lite plass som det er og badene er vel ganske nyoppusset (6-7år) og i tillegg er det felles stigeledning fra kjeller og opp til leilighetene 1 og 2 etg. Ser for meg at dette kan bli kostbart.

Ett alternativ kan jo være å ta ett akonto beløp per mnd for varmtvann og felleskost for belysning og frysere i kjeller, og ta avregning 1 gang per år. Men vet ikke hvor lett det er å endre på kontraktene til leieboerne. Flere har jo bodd der i mange år.


   #5
 23 783     Akershus     0
På Moholt studenthjem o Trondhem var det snakk om at netteier forlangte egen AMS=måler pr hybel pluss én felles for felles kjøkken og bad.
Burde være mulig her også, hver bolig sitt strømabonnement med felles «kjøkken i vaskekjelleren? Alle får strømstøtte.
Signatur