167    4    0  

Varmtvannsbereder

 1     0
Hei, 
Jeg har en ca 3 år gammel varmtvannsbereder fra høiax (titanium expand) på 300 liter. De siste månedene har den kun levert varmtvann nok til ca 25 minutter dusjing. Rørlegger har gjort feilsøking uten å finne noen årsak. 
25 minutter i er vel i korteste laget for en bereder på 300 liter?  Dessuten merket vi som sagt en overgang for noen måneder siden, noe som gjør at jeg tror det er en feil. Er det noen som har tips?
Mvh Arild 

   #1
 764     0
Dårlig effekt på varmeelement/elementene? Vi har 200L og hele familien kan ta romslige dusjer så 300L burde holde i massevis og mye lengre enn en 25minutters dusj. Med mindre du har regnfall dusj eller noe slikt som forbruker ekstreme mengder vann såklart
TSt
   #2
 7 053     0
Start med å male vannforbruk på dusj, ta tiden det tar og fylle opp en bøtte og regn ut hvor mye vann som går med.  Det finnes noe fryktelig vann forbrukende dusjer.  Det var en annen her som klaget på lite varme til dusj også men han hadde visst ikke endring over tid.  Men virker kanskje som det er noe feil her.
Kan dere få målt temeraturen på varmtvannet noe sted ?  (Armatur uten sperre). Hvis dere bruker veldig lite varmvann en dag kan dere sjekke om temeraturen har blitt høyere.   Sjekk om det er blandeventil på yttersiden av brederen, hvis det er feil på denne vil en ikke få ut varmen fra beholderen. (Da er det varmt på rørert inn på blanderen men ikke på utgangen).
Måle hvor mye den trekker av strøm er også en mulighet.  Ta alle sikringene i huset untatt varmtvann og se på måleren.  Enten la den stå alene en stund etter dere har dusjet slik at det kaldt vann i beholder eller bruk antall blunk eller omdreininger på måler I en kort tid og multipliser opp.  Da får du sett om elementet trekker det det skal.  En kan også koble fra og måle motstand men ikke sikkert den er maken når den er kald og varm så måling av forbruk gir tryggest resultat.  Kan jo også males med tang ampermeter men det har en ikke vanligvis tilgjenelig.
HSt
   #3
 24 855     Lillestrøm kommune     0
Det er mulig å få tilbakeslag av kaldt vann fra et blandebatteri, dvs batteriet er stengt men mater kaldt vann  inn på varmtvannsiden.  Prøv derfor å tappe varmt vann på alle punkter, lukk og start dusjen. Blir varmtvann rør inn  på en annen armatur kald for fort  så strømmer det trolig kaldt vann tilbake her. Mest utsatt er  blandebatteri for dusj/badekar. Vi har det slik på jobb, jeg prøvde i flere år å forklare rørlegger problemet men de skjønte det aldri. Ser de løste det ved å sette opp en ny Vamtvannsbeholder under benken på det lille kjøkkenet....

Jeg brukte trmperatur logger på rør i kjeller som påviste dette, det ble litt mer komplisert av at de har lagt en varmekabel i varmtvannsrøret det som forvirrer rørlegger hos oss.

Eller kan VB være full av kalkavleiringer
   #4
 19 329     Akershus     0
Vi har oras ettgrepsbatterier og oras trykkstyrt batteri. For meg ser det ut til at ettgreps er uten, det trykkstyrte er med tilbakeslagsventiler. Rusk i tilbakeslagsventilen på varm side kan trolig gi de effektene som HSt nevner. Dette står på hhytte og vi må ta ned armaturen og riste det tomt for vann ved avreise. Vi har dekklokk til stussenne og kan dermed kjøre uten dusjarmaturen på plass. Et slikt rusk kan gi en akutt endring.

Imidlertid synes ikke denne teorien å harmonere med at 
dere kan dusje normalt i 25 min. Det tyder på enten et nytt enormt vannforbruk, eller at temperaturen (termostaten?) er for lav. Temperatur i tanken kan være litt lei å måle pga blandeventil. Kanskje kan du tappe av en god skvett gjennom sikkerhetsventilen? Dersom du gjør dette før en tapper på morgenen e.l. så kan en måle tanktemp.
Signatur