535    9    0  

Varmtvannsbereder til liten leilighet

 51     0
Hei, driver og pusser opp leilighet og er i tenkeboksen ang VVB. Hvor stor kapasitet trenger man til en standard leilighet med 1 person (kanskje mulighet for 2)? Er for f.eks denne stor nok? VBB må vel helst stå innpå rom med sluk som blir badet på knappe 4kvm. Må derfor fort stå enten under eller festes over vaskemaskin i mitt tilfelle; noen som har vært borti lignende tilfeller og har noe klokt å komme med?
Takk   #1
 5,749     OSLO     0

har en slik 30liters på hytta, under kjøkkenvasken til varmtvann i kjøkkenkrana. holder fint til det, men tror en dusj eller to blir snaut


ville gått for minimum 100l tank. en slik bereder kan også stå på kjøkken, eller i en bod, eller i kjellerbod i etasjen under.
  (trådstarter)
   #2
 51     0
Ok takk. Situasjonen er den at det er snakk om en leilighet på 40kvm i borettslag så tviler på at jeg får lov å sette opp vvb inne hos naboen:D Fra spøk til alvor så er det ikke noe ekstra benkeskap med plass til VVB desverre og skulle helst ønske å ha den på rom med sluk. Ingen som har vært borti fine/ok løsninger med veggmontert vvb på bad?
   #3
 24,675     Akershus     0
Tror den på 30 l vil funksjonere, men en kan ikke gjøre regning med «å bo i dusjen  .
Vi er 4 på 120l på hytta. Har fungert greit for oss.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 51     0
Ser at vanlig dusj bruker ca 16l vann i minuttet så da blir det for litt knapt. Ingen som har prøvd seg på å kasse inn vvb på badet? f.eks som en kasse under vaskemaskin, men mulighet for å skru opp ved vedlikehold? Vurderer kanskje også å få den inni klesskapet i tilstøtende rom men da må vel det gå en slange gjennom veggen til badet?
   #5
 3,587     0
Ser at vanlig dusj bruker ca 16l vann i minuttet så da blir det for litt knapt. Ingen som har prøvd seg på å kasse inn vvb på badet? f.eks som en kasse under vaskemaskin, men mulighet for å skru opp ved vedlikehold? Vurderer kanskje også å få den inni klesskapet i tilstøtende rom men da må vel det gå en slange gjennom veggen til badet?

Skift ut dusjhodet til sparedusj, og du kommer raskt under 10 l/min.

Hvis du titter på hyttemarkedet kan det hende du finner noe som er lettere å plassere enn den Høiax'en, f.eks. Hyttetorget bereder, som henges opp på veggen. En fordel med å ha den på badet er at all tapsvarme blir utnyttet til å holde badet varmt.

Jeg målte opp under håndvasken på mitt bad: OSO Flexi Benk 80 på 80 liter ville fått plass, hvis jeg hadde funnet en vannlås som bare bygde fem cm i høyden. (Den jeg har er "gigantisk".)

Å plassere den under oppvaskmaskin høres også ut som en god ide - men da er du bundet til maskiner med frontinnlegg. Ikke noen Turnamat, der! (Jeg skal selv montere vaskemaskin 60 cm over golv, men med en helt annen begrunnelse: Hvis jeg skulle havne i rullestol, eller bare bli gammel og stiv, er det mye lettere å legge inn og ta ut tøy hvis man slipper å bøye seg så mye ned.)

Hvis du har sterkt el-opplegg kunne du eventuelt vurdere en direktevarmer, uten tank. Men særlig om du setter pris på at dusjen fosser store mengder varmtvann over deg må du ha ganske drøy effekt: Jeg ser at for 10 liter/min anbefales 18-20 kW, med trefase-tilkobling. Da har du "ubegrenset" varmtvann - men det er vel å betrakte som råflott. Særlig om du ikke har el-opplegg klart for slikt.
HSt
   #6
 36,615     Lillestrøm kommune     0
Det vanlige er 90L benkebreder men det må være en solid plattform som denne skal stå på
  (trådstarter)
   #7
 51     0
Ok takk for innspill. Må kanskje finne ut en grei løsning for å plassere 120l bereder på badet da. Direktevarmer er hvertfall helt utenfor rekkevidde da hovedsikringa er 25A

   #8
 24,675     Akershus     0
Ad 5-cm vannlås. Jeg har – nesten!
Om en bruker en lavtbyggende bunnventil, f.ek. noe alá denne så får en svingt avløpet mot bakveggen og kan montere vannlås tett på veggen. Dersom en sjekker andre fabrikat eller går litt ned på størrelse kan en også finne en som er lavere.

Ad vannmengde, vi klarer os som sagt med 120l på 4 voksne når vi kommer fra skitur, ikke noe problem, aldri gått tom. Kun snakk om litt sparsommelig bruk av vann.
Signatur
   #9
 10     0
Hva slags løsning endte du for øvrig opp med, Basic101?

Vi skal snart pusse opp også et lite bad på 2 x 2 meter, og ser etter løsningsforslag vedrørende plassering av varmtvannsbereder.