#11
 25,069     Akershus     0


Det er normalt at sikkerhetsventilen lekker, men med måte.


Sikkerhetsventilen skal ikke lekke. Da er trykket for høyt. Enten feil innstilt ventil eller for høyt vanntrykk. Avhjelpes med reduk-ventil og ekspensjonstank. Noen steder er det påbudt med enveisventil. Hvis dette er montert og eller reduk-ventil bør VVB være tilknyttet ekspensjonstank. Når kravet er at avløpet fra sikkerhetsventil skal være brutt er det jo nettopp fordi man skal gjøre inngripen ved lekkasje.


Neivel? Det står faktisk på skiltet på min OSO-bereder at den skal lekke! Dette dersom det er montert tilbakeslagsventil av noe slag og ikke ekspansjonskar.

Ad brudt avløp, så er vel kravet der egentlig for å sikre at ikke vann fra kloakksystemet skal kunne rote seg inn i vvb ved driftsfeil?
Signatur

   #12
 13     160     0
Har hatt OSO-tank i 30 år. Byttet selv element etter 15 år.  Jeg  husker det var ganske fuktig i den her omtalte lomma.  Er det en pakning som svikter her?  Elementet har holdt i ytterligere 15 år, og i høst byttet jeg hele tanken. Også denne gangen var det gåent element.
Forsikringsselskaper regner 10 års nedskrivning på vv-tanker. OSO er etter min mening av så god kvalitet at den fortjener bedre.
M.h.t. effekten, at vannet ikke blir varmt nok, burde du ganske enkelt sjekke termostaten på tanken. Den kan stå for lavt.
   #13
 1,110     Oslo / Østfold     0

Neivel? Det står faktisk på skiltet på min OSO-bereder at den skal lekke! Dette dersom det er montert tilbakeslagsventil av noe slag og ikke ekspansjonskar.

Ad brudt avløp, så er vel kravet der egentlig for å sikre at ikke vann fra kloakksystemet skal kunne rote seg inn i vvb ved driftsfeil?


Det står vel ikke at den skal lekke. Men at den kan gjøre det er ganske så naturlig. Et sted må trykket få avløp.
Hadde for få år siden kontroll av en ingeniør fra Oslo V&A i en av mine fritidsboliger. Jeg hadde lagt rør med vannlås fra sikkerhetsventilen direkte til avløp. Fikk mangel fordi avløpet ikke var brutt. Det skal være mulig å se om ventilen åpner. Ventilen skal ikke åpne. Om dette er et særtilfelle i Oslo vites ikke , men jeg har ikke vannmåler på hytta. Oslo kommune er særs opptatt av at det ikke skal renses mer avløpsvann enn nødvendig.
   #14
 25,069     Akershus     0
Sitat fra skilt på en OSO 16RH-200l 1982:

"Hvis reduksjonsventil drypper L"

L er her vist på tegningen som sikkerhetsventilen. Det er korrekt at det ikke står SKAL, men innholdet at utsagnet er det samme: dersom alle kraner/toiletter er tette, tilbakeslagsventil og ikke ekspansjonskar (noe de færreste har), så vil L dryppe. Det er en normal funksjon. L skal/må slippe ut det økede trykket når vannet i tanken varmes opp og utvider seg. Derso den ikke drypper, så "lekker det i do" uten at du har oppdaget det.

Å skulle kunne ser om en sikkerhetsventil lekker (gitt forutsetningene9 er en meningsløshet. Den vil dryppe hver dag hele året og det er normalt.

Kravet om brudt avløp er for at ikke kloakk skal kunne finne veien tilbake til rentvannsiden i en feilsituasjon, ikke for å kunne sjekke sikkerhetsventilen. (En annen sak er at dette kravet synes litt søkt for avløp fra en sikkerhetsventil. Her må det mange feil til for å få til et innsug: bortfall av trykk på rentvannsiden, muligens krav om sug på rentvannsiden, en sikkerhetsventil som slipper inn vann "baklengs" nær en umulighet da en sikkerhetsventil er konstruert meget nær opp til en tilbakeslagsventil, tilgang på kloakk i avløpet.)
Signatur