15,591    12    1  

Downlight ved trappetrinn

 39     0
Jeg vurderer å bestille downlight som lyser opp trinnene i trappen.

Noen som vet om dette er komplisert å få til, hvor mye jeg må regne med at det koster?
Det må jo være veldig vanskelig å beregne slik at downlightsene treffer helt på f.eks. hvert 3. trappetrinn?

Legger ved et bilde slik at det er lettere å forstå hva jeg mener  Wink
Downlight ved trappetrinn - trapp.jpg - SiriLill
Downlight ved trappetrinn - 002248_REA01.jpg - SiriLill

   #1
 18     Lillehammer     0
Dette er lekre saker!!!
Kan være interessert i dette selv - kona smeltet helt når jeg viste henne disse bildene  ;D

Håper du får noen gode svar, for jeg forstår ikke hvordan man skal få spottene til å treffe nøyaktig på det enkelte trappetrunn  ???
   #2
 20     0
Her ser jeg for meg en heftig og nøyaktig dialog med trappeleverandør, elektriker og snekker som skal ta hull i gipsplatene til lampene.

Min erfaring er at dette er svært vanskelig å få til....blir det ikke nøyaktig...da blir det IKKE lekkert, bare stygt som faen.
   #3
 20     0
oioioi...
Noen som vet hvor mye en slik lekker belysning i trappen koster?
Dette var bærre lækkert!
Tenk så fint å dimme ned om kvelden og bruke som "nattlys" for folk som skal tidlig opp elelr på toalettet. 
   #4
 435     0
Disse legges selvsagt "enkelt" opp i etterkant når man vet hvor trinnene er.  Men mye avhenger av plassering av stendere i veggen hva som bør  trekkes av rør etc på forhånd.
   #5
 54     Akershus     0
Hvordan vet man hvor trinnene kommer før veggen lukkes med gipsplater elelr sponplater?

Sikkert dumt spørsmål, men... Smile
   #6
 1     1
Vi hadde også veeeldig lyst på slike lys i trappen , så elektriker har lagt rør og kabler i veggen , det ble tatt fotografi og mål før veggen ble kledd igjen ...men når veggen var tapetsert og trappen på plass, og det var klart for å laga hulla i veggen , var det ingen som ville ta ansvar om elektrikeren "bomma..." Vi følte det dermed så usikert at vi har ikke borret hulla i veggen enda...men alt ligger jo bak der da, til vi finner en "modig" rørlegger...For det er sant som skives her..., bommer mann, blir det jo forferdelig stygt..
Men som ett alternativ til desse lysene i trappen som nattlys, har vi montert BEVEGELSES sensor på lysene i gangen oppe og hallen nede, altså der trappen starter og slutter ..Så når noen kommer gående når det er mørkt, skrur lysene seg på, og det er trygt og gå i trappen ...anbefales ;)Samtidig sparer en jo strøm siden  lysene ikke blir stående på hele natten ...Er fornøyd med denne løsningen , men lysene i trappen  er råstilig ..så mulig endag vi får de frem ..:)

Espeseth
   #7
 435     0
Når det ligger klart i veggen med rør og ledninger skal det jo ikke være noe problem for en elektriker. Dersom det ikke er mye isolasjon etc er det enkelt. Et lite speil og en tang så har du hentet frem ledningene fra veggen
etter å ha borret hull. Dette kan elektrikere!!

   #8
 49     0
Veldig stilig!!!

Er det noen som har tips til spotter som kan brukes,gjerne firkantede?
Kan godt tenke meg LED lamper som ikke avgir særlig varme siden disse må felles inn i veggen der det bare er ca 10cm plass.