14 116    18    0  

Egen måler på strømforbruket i hybel?

 940     0
Hei.
Har en enebolig med utleileilighet med to sikrings skap,men betaler 2 nettleier,er det mulig å få til en nettleie.
Signatur

   #1
 21 481     Enebolig     0
Jeg ville snakket med netteier. Kommer litt an på hvordan anlegget er lagt opp også. Hvis det går kabel fra sikringsskapet ditt til utleieleiligheten er det ikke en stor jobb. En omkobling i ditt skap og fjerning av måler i utleieleilighet. Men ville kanskje hatt en liten måler der for å kunne vite hvor mye strøm leietaker bruker.
  (trådstarter)
   #2
 940     0
takker så mye!!!!! Smile Smile
Signatur
   #3
 22 342     Akershus     0
Det lar seg sikkert ordne å ha en måler fra netteier. Du kan få kjøpt "serie"måler, kanskje du får kjøpt en av netteier.

Hvorfor skal utleieleiligheten ikke ha egent abonnement? Hvis leietager ikke betaler er det du som må trå til. Utleie med strøm inkludert fører til at forbruket kan bli stort.
J_A
   #4
 30     0

Hvorfor skal utleieleiligheten ikke ha egent abonnement? Hvis leietager ikke betaler er det du som må trå til. Utleie med strøm inkludert fører til at forbruket kan bli stort.


Helt riktig! Skal du derimot leie ut feks hybler eller leilighet inkl. strøm, eller til feks. dine egne barn/søsken/slekt, kan du enkelt få kjøpt en brukt måler til ett par hundre kroner som du kan sette inn i et eget skap, kun for avlesning. Ikke noe ulovlig med det. Og på denne måten er det svært enkelt å finne en fordelingsmodell over strømregningen.

Du må selvfølgelig få en fagmann til å gjøre denne jobben.
   #5
 266     Øst Finnmark     0
Jeg leide engang en leilighet der det var ett slikt opplegg med en ekstra måler. Når strømregninga kom til huseier betalte jeg det som jeg hadde brukt pluss nettleie, som sto på "min" måler til han . Dette var en ordning som funket fint og som vi begge var fornøyd med.
   #6
 20     0
Jeg har to hus, men kun et abb. med to målere. Det er gjort på den måten av hovedkabelen går inn i skapet på nye huset med hovedmåler som måler alt forbruk. Herfra er det lagt kabel opp til det gamle huset på gården (utleie) med egen måler som måler strømmen som forbrukes i det huset. Det kommer kun en regning, og jeg tar jobben sammen med leieboer å regne ut hva han skal betale i strøm når regninga kommer.
   #7
 147     0
Jeg har en hybel i huset mitt. Det er en egen kurs oms går fra vårt sikringskap til denne hybelen, hva koster det å sett opp noe som bare måler strømbruken ned til hybelen ? Smile

Tom
   #9
 1 545     Sørlandet     0
Jeg kjøpte en ny 3-fas seriemåler for 400 kroner. Fikk i etterkant beskjed om at jeg kunne få en brukt gratis hos den lokale elektrikeren.

Mange strømleverandører er så smått i gang med å installere fjernstyrte strømmålere. I Sverige er de snart ferdig med denne omleggingen. I Norge skal alle ha en fjernstyrt måler i løpet av ... tror det var 2012. Resultatet er uansett at markedet flommer over av nesten ubrukte standardmålere. Du burde klare å få en slik måler nesten gratis.

Selv har jeg en til hybelen og en til varmepumpa.
Signatur
   #10
 147     0
Takk for raskt svar. Er det slik at jeg ikke har lov å bruke denne type måler på hybelen etter 2012 ?