159    2    0  

Hvor mye ekstra koster det å koble egen måler til offentlig strømnett?

 40     Halden     0
Hei
Vi holder på å lage Hybel/kjellerleilighet, og prøver å finne ut hva vi skal gjøre med det elektriske.
Planen var i første omgang å sette opp eget eget sikringsskap med egen seriemåler/strømmåler, som er koblet videre til vårt sikringsskap, slik at vi kan lese av hvor mye de som bor i kjelleren har brukt i deres skap, og trekke dette fra totalforbruket.
Snakket så med en venn som er tidligere elektriker, som sa at jeg kanskje like gjerne burde lage eget het eget separat anlegg, som er koblet til hovedleder inn til huset, og som har helt egen måler koblet til offentlig strømnett.

Hva mener dere jeg burde gjøre? Og hva er prisforskjellen?

Vet noen om det finnes noen kalkulator på nett, som er fin å bruke til å estimere hva en elektriker burde koste?

MVH
Jon Arve
Signatur

   #1
 20 064     Akershus     0
Prisen på elektriker er mindre vesentlig.
Her vil dere betale en ekstra fastavgift. Dersom dere en periode ikke leier ut, vil dere måtte tegne eget abonnement. Dersom dere slutter å leie ut, så vil dere måtte koble om igjen. Det er imidlertid enklere med separat måler og det blir vesentlig enklere om netteier slår til med effekttariff. Ca 1/3-del av strømkostnaden er vv. Får hybelen egen vvb?

Dersom dere planlegger å bygge en egen boenhet i underetasjen, så er det krav om egen måler (og dobbel renovasjon, vann, avløp, parkerings, ventilasjon osv).
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 40     Halden     0
Takk for godt svar. Vi vurderer å leie ut via Airbnb i en periode i begynnelsen, og da må vi eventuelt ha eget abonnement på oss, og det ønsker vi ikke. Tror vi heller legger det opp slik at det er lett å gjøre det om til eget anlegg i ettertid, dersom vi skulle ønske det en gang i fremtiden. Smile

MVH
JAG
Signatur