3,459    5    0  

Innfelt lampe i etasjeskille

 91     Gjøvik     0
Vi har kjøpt oss lamper (se bilde) for innfelling i tak, og nå viser det seg at elektrikker ikke vil montere disse pga han er redd for at disse produserer for mye varme. Vi har forespurt hos importør av lampene, og de sier at disse fint kan monteres slik som vi ønsker. Lampene skal monteres i gipsplatetak (etasjeskille mellom 1. og a2. etasje). Bjelkelaget er bygd opp av 198mm bjelker, mens innbyggingsdybden på lampene er 150mm. Lyskilden i lampene er ES111 pærer, 75 watt (se bilde). Isolasjonen rundt lampene i bjelkelaget kan fjærnes om det er behov for det. Lampene har en stålkasse på baksiden slik at pærer/pæreholder har en del "luft" rundt seg.
Er det slik jeg tror, at disse pærene sender varmen ned? I såfall vil vel ikke stålhuset i bakkant bli varmt?
Håper noen har kvalifikasjon til å uttale seg slik at jeg kan overbevise elektrikkeren om at dette ikke er noe problem.
Innfelt lampe i etasjeskille - 1017947.jpg - arild
Innfelt lampe i etasjeskille - Kardamod 2.jpg - arild
Innfelt lampe i etasjeskille - Kardamod detalje.jpg - arild
Signatur

  (trådstarter)
   #2
 91     Gjøvik     0
Lampene er kjøpt utaskjærs, men lampene leveres i Norge av Ifö (www.ifoelectric.no). Lampene heter Kardamo.
Signatur
   #3
 12     0
Elektrikeren har rett til å nekte å montere disse lampene, siden du sjøl som privatperson har kjøpt dem. Ved at elektrikeren monterer disse lampene tar han på seg alt ansvar vedrørene lampene og monteringen av dem.
Den eneste måten du kan få elektrikeren til å montere lampene er ved at du klarer å fremskaffe en installasjonsveiledning og en samsvarserklæring fra produsenten. Lampene må også selvsagt være CE-merket.
QC
   #4
 172     Akershus     0
Heisann, jeg har sett på de samme lampene.  Utrolig fine!

Jeg lurer også på om at det trengs å installeres en boks over disse, da de allerede har en innebygd "boks" av metall som gir avstand til lyspæren?
   #5
 769     Tromsø     0
Disse lampene er helt greie lamper. Har selv montert disse, men da i con-form tak. Ifø electrics er en verdenskjent firma som selger kvalitet. Hva gjelder om man må ha kasse over lampene framgår av FDV dokumentasjonen som følger med produktet,eller man kan kontakte leverandør
Signatur