6 246    5    0  

Jordkabel

 124     Gol     0
Hei

Har flere hus på gården og en måler for alle disse i dag. Skal bygge nytt og tenker å legge egen jordkabel mellom to hus og bruke eksisterende måler for å spare nettleie. Avstanden er ca 50-70 m avhengig av trase.

er det økonomi i dette? Nettleien er mellom 8500 for 20 000kw i dag. Eventuelt hvilken type kabel trenger jeg og hva koster den pr meter?

takker for svar.
Siste redigering: 5. juni 2008 08:53:02 av laous

   #1
 4 185     0
8500 i nettleie inkluderer vel både fastbeløpet og overføring pr. kW. Det du kan spare er bare fastbeløpet. Her hos mitt lokale El-verk koster fastdelen ca 2800,- i året. Den kan en spare hvis en kobler nyhuset inn på det gamle abbonementet. Hvilken type kabel en må bruke må el.installatøren finne ut, men du kan vel regne med å bruke en PFSP 3x50Al. Prisen på denne vil avhenge av hvor mye installatøren ønsker å selge den for. 50-100kr/m+Mva? Kabelen må beregnes av installatøren mht. kortsluttningsstrømmer, spenningsfall++. Det må også sjekkes at det eksisterende el-anlegget har tilstrekkelig kapasitet til å forsyne ett hus til. Er dette noen butikk? jada, over tid 
   #2
 409     trøndelag     0
heisan! du sparer ikke noe nettleie men fastabonements prisen.
nettleia er det du betaler for å få overført el-krafta fram till dit hus, uavhengig kor
mange målere du har ;)
men det er ein stor fordel å ha så få målere som mulig. kor stor efekt har du bruk for i det nye huset/ka skal huset brukes for?
eit annet moment er om det eksisterende inntaket tåler vidre utvidelser. ;D
trenger flere opplysninger om inntak å eksisterende forbruk.
   #3
 1 292     Ålesund     0
Kan ofte være lurt å legge nytt inntak på nye huset, og heller hente strøm til gamlehuset fra det nye, i stedet for det motsatte.. Men det spørs jo hvor store husene er, og hvor mye strøm de trenger da..  Smile
  (trådstarter)
   #4
 124     Gol     0
Opps, her ser det ut til å være dårlig research av meg. ???Trodde man betalte nettleie pr måler.

Huset er helt nytt og med garasjen er arealet rundt 350 kvm, men med vannbåren varme og vedfyringsanlegg så strømforbruket svarer seg til lys og el-artikler for det meste. 10-15 kw i året??

Saken er at dette er en gård med to husstander fra før + gårdsdrift. Tenkte bare koble meg på hovedmåleren på låven i dag, men dette svarer seg vel neppe økonomisk hvis man uansett betaler nettleie på forbruket. Da spiller det ingen rolle om forbruket er delt opp i flere målere. Fastledd på ca 2000 kr svarer seg vel neppe i forhold til graving av 70 meter ny kabel.
   #5
 409     trøndelag     0
denne saken er for komplisert til å vurdere utenom å ta ein befaring.
det kann lett bli misforståelser. Wink