2,563    5    1  

Kan man legge plater på en side av veggen før elektrikeren kommer?

ivo
 496     1
Jeg venter på elektriker. Alt er klart for skjultanlegg, og det er bråstopp med bygging i loftsetasjen.

Da slo det meg at jeg kan vel legge sponplater på alle veggene på en side (bortsett fra i kneveggene). Er det da best for elektriker å legge sponplater på den siden som det IKKE skal være bokser for stikkontakter, eller kan jeg gjøre motsatt, og samtidig bore ut hull i platene der det skal være bokser (for at elektrikeren kan montere inn boksene?). Litt knotete forklart, men dere skjønner kanskje hva jeg mener?

Vet at dette ikke er vanlig, men en ønsker jo framdrift på prosjektet når en er godt i gang, og taket må jeg jo vente med uansett...

taz
   #1
 3,840     Haugesund     0
Hei du, jeg har gjort det samme. Det var ikke noe problem for elektrikkeren at jeg kledde på den siden han ikke skulle "ha" noe. Jeg ville ikke lagt på den siden han skal montere, da de fleste benytter bokser med stenderblikk. (selv om hullene er borret, sinker det han noe å måtte benytte bokser uten dette).
Men se på helheten, hvor kommer han fra, og hvor skal han. Blir det kjeitete hvis du kler inn over alt, selv om det bare er på ene siden ?.
MEEEN, du får jo dritten med å måle, borre, og borre litt feil etterpå Smile
Signatur
   #2
 294     0
Det er ikke noe problem.

Men det forsinker og forsurer elektrikere mye

Det tar mye lengre tid! med mindre man plater smart.

Og da tenker jeg ikke på at "vi" må borre hullene det tar litt lengre tid. Men hovedproblemet er at man må snike seg mellom rommene i en labyrint når man skal trekke rør!

Det er DRYGT! og ødeleggende, jeg er av den typen som skriver tillegg på dette! med mindre det er avklart skriftlig på forhånd.

Min erfaring er at skjult anlegget tar ca 1 dag lengre...  ( standard enebolig der man i utgangspunktet bruker 2 dager )
Signatur
   #3
 21,481     Enebolig     0
Sant at det tar mer tid. Men ta heller å kle igjen siden der det ikke skal være bokser, evt minst bokser.
Det er no dritt å installere bokser der hullene er borra ferdig i forhold til å smelle de opp før plating.
ivo
  (trådstarter)
   #4
 496     0
Takk for svar. Skal finne på noe annet å gjøre før elektrikeren kommer, men dersom elektrikeren sier at han f.eks. må ha 2 uker på seg før han kan legge anlegget kommer jeg til å legge plater på den siden det ikke er bokser. Så langt har jeg en skriftlig avtale om at det går greit, men kjenner andre elektrikere som ikke liker dette.
   #5
 96     0

Jepp det beste er ingen plater. Da er det lettere å borre hull og slipper løpe rundt alle vegger.  Det finnes bokser uten stender feste som spikres. tar lengere tid men boksene sitter mye bedre. Norwesco med plast flikk.. ++div div

Prat med elektrikkeren hvordan han vil ha det..