2,759    3    0  

Koble om i boksen for ULV-styrestrøm?

ivo
 496     0
Jeg har en ULV 125 loftsmontert kjøkkenvifte. Den var opprinnelig ment å være avtrekksvifte for mekanisk ventilasjon, men jeg ombestemte meg og satte opp en varmegjenvinner i stedet.

ULV-en er kraftig, og jeg ønsker å fortsette å bruke denne som avtrekksvifte pga. relativt langt strekk av rørene. Problemet er at jeg ikke klarer å få den til å slutte å gå "på tomgang" kontinuerlig...

Den er koblet til en Futurum (Flexit Bistro-S) avtrekksvifte uten motor, og med spjeld. Det er mulig å stille den inn på stilling en, to osv, men når spjeldet er lukket går den fortsatt. Det er trukket standard Flexit styrestrøm (strøm med jording, 3-polet). Denne strømmen går inn i en koblingsboks, og inni boksen er det koblet videre. I tillegg er det koblet inn en rund hvit "dings" som er tre-fire cm lang og 1-2 cm i diameter (jeg er ikke elektriker). Jeg har prøvd å koble ut denne dingsen, og da jeg koblet på strøm igjen stoppet vifta. Problemet da var at det ikke var mulig å skru på vifta fra kjøkkenet lengre (som jeg håpet). Noen tips?

Jeg skjønner at det er mulig å koble en vanlig bryter på dette, men jeg ønsker å bruke bryteren på kjøkkenhetta.

ivo
  (trådstarter)
   #1
 496     0
Ingen smarte elektriker som kan gi meg et clue? Skal spørre elektriker når han kommer, men er ikke sikker på at han får det til. Er det kanskje slik at en må koble om noe på selve bryteren på kjøkkenvifta?
   #2
 96     0

Etter det jeg finner ut om vifta er det en kombi vent for avtrekk av bad vaskerom etc. Det er mulig å legge opp en bryter på Tilførsels ledningen til agregatet. jeg ville ikke røre styringa, kan fort brenne motoren. Vis du ser på agregatet er det nok kobblet til med et støpsel eller en vanlig kabel(på loftet). kan få elektrikkeren til å sette opp en bryter ved avtrekket.

ivo
  (trådstarter)
   #3
 496     0
Takk for tipset.

Bruker vifta nå kun som ekstern avtrekksvifte for kjøkken.

Skal spørre elektriker om dette. Kan jo trekke et rør ned til kjøkkenet, og få en bryter der.