4 926    5    0  

Lamper/belysning fra ikea

tcp
 984     0
Vi skal ha lamper/belysning til omtrent hele huset. Vi har vært inne og sett på ikea og ser masse vi liker der, men jeg har sett flere tråder her som fraråder å kjøpe lamper derfra.

Hvorfor ?
Kan ikke forstå at disse lampene kan selges hvis de er så "farlige" ?


   #1
 3 588     0
Ikea har vel norsk rekord i antall tilbaketrukne lamper fra markedet.  Grunnen til at jeg er negativ er at tilkoblingene er små, lampene er så små og med så høy effekt at taket og ledningene over lampene blir veldig varmt, De har ofte simpel konstruksjon i mye plast( gir kort levetid), generelt v irker det som om Ikea sine lamper har dårlig kvalitet og noen blir så varme at jeg ikke hade turt å ha dem i mitt eget hus. Selvfølgelig er de CE-merket, det er alt som kreves av godkjenninger. Lykke til med handelen.
   #2
 135     Drammen     0
Jeg kan ikke gi deg noen fasit men egenerfaring har vært at vi har hatt to lamper som transformatoren har brent. En vanlig skinnegående spotanordning - den andre var en vaier spot løsning. Etter dette har vi bestemt at det ikke blir noe ikea her - føler ikke at jeg kan stole på det, sikkert mye bra men.... Det er masse annet på markedet som heller ikke koster skjorta - spørs hva slags stil du liker Smile
   #3
 22 352     Akershus     0
Når det gjelder lanper synes jeg det er mye dårlig, ikke bare hos Ikea. Jeg har kjøpt noen lamper hos Ikea som er bra, selv Biltema har hatt noen bra lamper. Man må se nøye på lampen og bruke hodet for å avgjøre om lampen er noe å ta med seg hjem.

Mye slikt utstyr er laget i Kina, eller av deler fra Kina. Noe som ikke er et kvalitetsstempel.

Generelt: Styr unna plast når det gjelder lamper.
tcp
  (trådstarter)
   #4
 984     0

Det er masse annet på markedet som heller ikke koster skjorta - spørs hva slags stil du liker :)


Foreksempel ?Når det gjelder lanper synes jeg det er mye dårlig, ikke bare hos Ikea. Jeg har kjøpt noen lamper hos Ikea som er bra, selv Biltema har hatt noen bra lamper. Man må se nøye på lampen og bruke hodet for å avgjøre om lampen er noe å ta med seg hjem.

Mye slikt utstyr er laget i Kina, eller av deler fra Kina. Noe som ikke er et kvalitetsstempel.

Generelt: Styr unna plast når det gjelder lamper.


Hva bør man spesielt se etter mener du da ? Har du sett sånne enkle elko takbeslag som nå lages i plast(disse var før i porselen), vi har endel sånne i bodene her Sad Har du kjenskap til dem ?
   #5
 189     0
For ting som er sensitive, som barnerom (kjøp fastmontert metall!) og kjøkken, da gikk jeg til faghandler'n i bydelen og fikk lampe der.  Fiiine lamper.  Det viktigste var også da at når vi sto der og elektrikern var i huset var det 5min å kjøre til den velvillige faghandleren da vi ville bytte lysskinnene til over kjøkkenbenken.  Null problem det! 
Ellers kjøpte jeg et speilskap med lys til badet (yay godt speillys!) og en skinne-lambe fra Living til stua.  Billig var den og!  Og "boksen" var metall.