#21
 1     0
Hei,

Jeg bygger hus nå og hadde møte med elektriker i går. Elektriker er av den gamle sorten og var ikke så interessert i å koble opp Hue eller Ikeaspotter. Dette var tildels på grunn av kronglete bjelkelag som gjorde det utfordrende å finne gode plasseringer til spottekasser og samtidig få spotter på rekke. Det var også lektet ned "kun" 48 mm.

Har følgende spørsmål:
- Må man ha spotteboks for disse pærene i kombinasjon med armaturen fra Jupiter Tek?
- Vil det bli nok plass med lekting 48 mm + gips? Om det ikke blir plass nok, kan man bare "stappe" armatur opp i isolasjonen?
- Må man ha fysisk (kablet) bryter på vegg i tillegg til trådløs bryter hue/heatit/niko/namron , eller kan man koble spottene kun til 230V nettet direkte? Direkte kobling vil forenkle installasjon, men er det lov?

Dersom vi ikke får til Philips hue spotter, blir vell erstatningen Dim-to-warm pærer og z-dim dimmer på vegg (veldig synd z-dim ikke finnes i sort).

  (trådstarter)
   #22
 13     0
Hei!

Jeg er ikke elektriker så du må ikke ta mine svar som fasit på noe som helst vis, men den erfaringen og forståelsen jeg sitter med etter dette prosjektet (og et par andre...) er:


   #24
 34     0
Heisan,
Vi skal til å bygge nå, og vurderer spotter. Jeg har hatt ønske om smarthus, men de fleste løsninger er alt for dyre. Derfor tenker jeg Philips HUE.

Men, hvordan er Philips HUE, sammenlignet med f.eks SG Jupiter eller lignende, når det kommer til blending? Blir man mer blendet av Philips sine spotter, gitt samme plassering? (Mindre tilbaketrukken lyskilde).. Vil gjerne ha philips for trådløs styring og individuell kontroll, men ønsker ikke at det skal gå ut over kvaliteten på lyset.
   #25
 460     0
Hei!

Jeg er ikke elektriker så du må ikke ta mine svar som fasit på noe som helst vis, men den erfaringen og forståelsen jeg sitter med etter dette prosjektet (og et par andre...) er:




Ang. byggehøyde så blir vel downlighten høyere når man skifter ut Jupiter Tek sin pære med Hue.
I følge denne siden så bygger selve pæren til Philips 58 mm og da kommer vel pæresokkelen i tillegg til dette målet, så jeg tror ikke det er mulig i "standard" 48mm nedlekting + gips?

https://www2.meethue.com/no-no/p/hue-white-ambiance-2-pakning-gu10/8718699629298
   #26
 11     0
Beklager digrering, men :

Kan man koble opp Philips Hue downlights uten fysisk bryter til å "slå av og på" strømmen til downlightsene?
   #27
 4     0
Elektrikeren var her i dag, og da kan jeg endelig gi et definitivt svar: De passet helt flott og de kommer til å forbli i armaturene! Grin

Her er armaturene med de pærene som følger med Jupiter Tek:
Philips Hue GU10 i lavtbyggende downlight? (Jupiter Tek) - Jupiter tek original pære.JPG - Husvarm

Her er med Philips Hue White Ambiance:
Philips Hue GU10 i lavtbyggende downlight? (Jupiter Tek) - hue white ambiance.JPG - Husvarm

Og bare på moro så måtte jeg jo prøve en Hue White and Color Ambiance:
Philips Hue GU10 i lavtbyggende downlight? (Jupiter Tek) - hue white and color.JPG - Husvarm

...Det så ikke helt klokt ut (som forventet), så den forsvant fort ut igjen.

Det er ikke så farlig, jeg ser ikke helt bruksområdet for grønt/rødt/blått bad uansett. Men jeg er kjempefornøyd med at White Ambiance passet så godt. Det holder lenge for meg å kunne justere lysstyrke (individuelt eller alle samtidig) og fargetemperatur.


Hei, ser på slikens jupiter tek armaturer selv. Disse tenker jeg vil passe fint på badet i med 2 toms nedlektning og gips. Men, problemet jeg ser er at disse ikke er ip44, no som vell er et krav om over dusjsonen? Noen som har erfaring med dette? Smile

   #29
 2,384     0
Kan noen bekrefte med 100% sikkerhet at det går fint med Hue og Jupiter med 48mm lekter + gips?

Er der noen gode løsninger for å slippe å ha to brytere i hvert rom en ønsker å bruke hue?