1 699    10    0  

Platetopp slår seg av

 456     0
Hei,

Jeg har en platetopp som slår seg av tilsynelatende tilfeldig. Sikringen går ikke, men eneste måten å få den på igjen er å slå sikringen av og på igjen. Ovnen er det ikke noe problem med.

Hva kan dette skyldes? 

Mvh
Stig

TSt
   #2
 7 521     0
Komfyrvakt ? Hvis ikke er det noe feil i platetoppen som gjør at logikken der henger seg opp. Komfyrvakter skal ofte settes opp til å vite litt om hvilken type last som henger på. Stilles ofte inn ved å koble strøm av og på med sikringen i rett frekvens og antall ganger. Se bruksanvisning som du evt finner på nettet.

Det er platetopp som står på komfyrvakt ikke separat stekeovn så den går på egen kurs.
   #3
 684     klippdalen     0
hva slags platetopp er det? (merke?)

jeg har en GRAM komfyr med Indusjonstopp. og den klarer ikke å fungere sammen med varmepumpa mi. da varmepumpa genererer alarmerende mengder med elektronisk støy.

jeg får riktignok opp feilmelding på platetoppen når det skjer hos meg.
Signatur
zyp
   #4
 453     0
95% sikkert at dette skyldes komfyrvakten. Sensoren til komfyrvakten er kanskje tom for batteri og da går relémodulen gjerne i en nødmodus hvor den lar deg bruke komfyren i en times tid eller så etter å ha slått av og på sikringa.

Hadde det problemet da jeg flytta inn der jeg bodde før, og det opplevdes akkurat som du beskriver.
TSt
   #5
 7 521     0
Er det komfyrvakt der så er jeg også ganske sikker på at feilen ligger der.
HSt
   #6
 25 490     Lillestrøm kommune     0
Jeg ringe en leveradør forvente kollega for mange år siden. Har komfyrvakten endret fra topp med standby forbruk til ganmel mekanisk type så skjer nettopp dette.(Kan hende ved strømbrudd) Det varmen liste på 8-10 punkt legge inn strøm fjerne igjen etter 10s osv så en må ha oppskriften for den modellen TS har.
  (trådstarter)
   #7
 456     0
Takk for gode svar!
Ja dere har nok rett, det var et strømbrudd for liten siden som kan ha forsårsaket dette.

Hva menes med at komfyrvakten har endret fra topp med standby forbruk til gammel mekanisk type?

TSt
   #8
 7 521     0
Hvis komfyrvakt tror at den har en gammel koketopp koblet til så vil en indusjonstopp med litt strømforbruk hele tiden kunne få den til å koble ut.  Programmering skjer som regel via av og på med strømmen og hvis strømbrudd har vært passe langt og kanskje to korte etterhverandre f.eks.  kan den ha blitt stilt om av seg selv.  Eller at den på en feil har blitt resatt.  Derfor det kan være lurt å sjekke dette.  Men tomt batteri kan også være feilkide.  Hvis noen er laget slik at de virker en time etter strømbrudd uansett så vil tomt batteri gi denne funksjonen at den slutter og virke etter en time.

Finner du ikke noe selv kan du se etter navn eller type på komfyrvakt og legg ut så får vi finne bruksanvisning og hjelpe til med å tolke den.
HSt
   #10
 25 490     Lillestrøm kommune     0
Det er overopphetingsvern også i koketoppen, feiler denne så vil den selv kutte strømmen